Jan 15, 2011

GEREJA BUKIT JALIL BERNILAI RM 100 JUTA !!

Gereja ini mencatat rekod tersendiri apabila mencecah RM 100 Juta pembinaannya. Dibina di Bukit Jalil, ianya akan menjadi sejarah yang tersendiri buat rakyat Malaysia. Mungkin ianya akan menjadi salah satu inspirasi dan mercu tanda buat masyarakat Kristian di Malaysia? Pembinaan Gereja ini telah mencetuskan tanda tanya buat rakyat Malaysia terutamanya umat Melayu dan Islam. Namun begitu, ada juga beberapa pihak di kalangan umat Islam yang memberi pandangan positif dan mereka tidak melihat ianya akan mengganggu gugat kedaulatan Islam di Negara ini. Mereka berpendapat Umat Islam perlu memahami bahawa Islam tidak menghalang mana2 Agama untuk melakukan ibadah apatah lagi mendirikannya sebagai kemudahan terbaik buat Agama masing2. Hendak tahu dengan lebih terperinci? KLIK DI SINI.

3 comments:

Jeffry said...

PERGHHH DH MCM KAPAL ALIEN JEK WA TENGOK HUHUHU

Anonymous said...

senang buat berkumpul sebelum pi berarak tunjuk perasaan. tempat luas. mesti polis benarkan. tak ganggu org ramai. siap boleh cari makan jual air lagi. masjid negara boleh bersara drpd penunjuk perasaan. itu pun kalu org kristian yg anjurkan. rasanya tak ada peluang la nak berkumpul di sana...

Anonymous said...

Jeffry si barua umno, dulu lu sibuk hentam tg nik aziz pasal patung buddha terbesar di asia tenggara yg terletak kelantan. sekarang apsal tak hentam najib??? dasar penjilat pungkoq najib.

Powered by Blogger.