Jan 4, 2011

FUZIAH SALLEH DIGELAR KERA BETINA ??

Sedang asyik mengkaji perkembangan politik Nasional terutamanya di Selangor, teringat pula akan Negeri Pahang. Walaupun Pahang diterajui Kerajaan Negeri BN, jangan lupa terdapat 2 Parlimen yang dikuasai pembangkang, iaitu Kuantan dan Indera Mahkota. YB Fuziah Salleh, Naib Presiden PKR yang juga merupakan Ahli Parlimen Kuantan. Apa inisiatif beliau dalam membela nasib rakyat di Kuantan?Pada awal kemenangan beliau sebagai seorang Yang Berhormat, adalah sedikit perkembangan positif beliau menjalankan tugas sebagai seorang Ahli Parlimen. Akan tetapi, semakin lama beliau semakin menghilang, dek kerana sibuk mengejar karier politik beliau. Di saat beliau mengejar jawatan Naib Presiden, beliau terlupa tanggungjawab beliau sebagai YB. Kuantan.

Rungutan demi rungutan disuarakan beberapa masyarakat di Kuantan mengenai kepimpinan YB. Fuziah ini. Beberapa laman blog politik Pahang yang terkenal seperti Pahangku dan Aku Waris Pahang telah mengungkap masalah ini. Desakan agar YB. Fuziah meletakkan jawatan sebagai Ahli Parlimen ada relevannya.

YB. Fuziah hanya memikirkan soal karier politik mengatasi tanggungjawabnya terhadap rakyat. Ini terbukti apabila sepanjang kempen pemilihan jawatan Naib Presiden, beliau langsung tidak pernah turun padang mendengar rintihan masyakat di Kuantan.

Janganlah memberi alasan bahawa beliau merupakan Ahli Parlimen Pembangkang. Kerana tanggungjawab anda tidak mengira anda dari mana2 parti. Malah, Kerajaan Negeri Pahang sendiri tidak pernah menghalang beliau untuk berkhidmat sebagai Ahli Parlimen kerana menghormati keputusan PRU 12 yang memihak kepada beliau.

Melayu CinDia memuji pendekatan kedua2 blog ini yang merupakan antara blog politik Pahang yang sedang bergiat aktif. Nak tahu perkembangan lanjut mengenai YB. Fuziah Salleh? Anda ada pilihan. Blog PAHANGKU dan AKU WARIS PAHANG.Post by... Melayu CinDia

4 comments:

Anonymous said...

Tn. Gelombang Rakyat,
Tak baik tau bila kita mengelar orang. Nanti tang kita orang bagi gelaran marah plak. Klau YB tu tak uat keja PRU nanti tak yah la undi dia.Tu pun dah cukup..Rakyat..He3..
-Sender Rakyat Penang lo.

Anonymous said...

Puak Gelombang Rakyat tu macam kera kena belacan...dah tak boleh duduk diam.

pergi lah mampus kalau iri hati.

babi punya blog!!!

Anonymous said...

TQ bro.. Si Fuziah Salleh memang gilakan jawatan je.

Ko persetankan anon2 kt atas tu. Diorg ni cium bontot anwar je mcm fuziah.

Anonymous said...

Salam Bro..aku setuju dgn gelaran kerak Betina, jgn bontot macan kera dah le, kepala tutup bontot terbuka

Powered by Blogger.