Jan 23, 2011

DEDAH - MUHYIDDIN MAKI BANGSA CINA ??

Sedang membelek2 portal Agenda Bangsa, terlihat salah satu artikel yang benar2 mengejutkan Melayu CinDia. Timbalan Perdana Menteri dikatakan telah mengarahkan kesemua jentera UMNO DUN Tenang agar mengeluar dan mempromosi poster yang memainkan sentimen perkauman bagi meningkatkan undi Melayu. Poster yang dipamerkan seperti di atas merupakan bukti bahawa sememangnya strategi ini telahpun dilaksanakan. Musykil, bagaimana arahan ini dikeluarkan tatkala Timbalan Pengerusi BN ini mempamerkan semangat 1Malaysia. Baru semalam beliau telah mengeluarkan kenyataan membela MCA mengenai isu Negara Islam yang menjadi agenda ceramah2 politik parti tersebut di Tenang. Emmm.. Strategi songsang politik?
PENIPU..... Strategi ini sebenarnya telah dirancang jentera Pembangkang sebagai agenda terdesak gabungan pimpinan Anwar Ibrahim untuk menarik sokongan terhadap pengundi2 bukan Melayu terutamanya Cina di Tenang. Melayu CinDia telahpun menyiasat perkara ini bersama rakan2 blogger yang lain. Apa yang dilaporkan oleh majoriti jentera PRK DUN Tenang, mereka tidak pernah mengeluarkan poster tersebut. Malah, pihak jentera Parti tidak pernah mencetak poster yang sedang giat ditampal di kawasan2 panas terutamanya penduduk2 Cina.

Terdesak gila PAS sehinggakan terpaksa mengeluarkan satu fitnah besar yang dijanjikan tiket ke Neraka. Oooo.. Lupa.. ahli2 PAS telah ditarbiyah akan masuk ke syurga melalui tiket borang keahlian parti tersebut.

JUTAAN TERIMA KASIH KEPADA PORTAL AGENDA BANGSA YANG MENGELUARKAN GAMBAR POSTER TERSEBUT..

0 comments:

Powered by Blogger.