Dec 4, 2010

TERJAH!! LAGI EX PKR DAKWA ANWAR SUKA LIWAT.






Melayu CinDia amat tertarik dengan Surat yang diutuskan oleh seorang individu yang menurut sumber, seorang Ahli PKR. Pengutus surat ini telah menghantar ke editor blog Agenda News. Melayu CinDia turut berkongsi surat ini dengan mempamerkannya ke dalam blog Gelombang Rakyat. Bacalah sebagai pengajaran buat ahli2 PKR.



Dosa terbesar Mahathir ialah menafikan hak rakyat Malaysia untuk menikmati khidmat seorang pemimpin ‘anugerah Tuhan’ sebagai Perdana Menteri. Pada September 1998, Mahathir yang takut kehilangan kuasa telah melucutkan jawatan Timbalan Perdana Menteri dari ‘anugerah Tuhan’ ini dan sekaligus menyingkirnya dari UMNO. Kerana tulah ini, Mahathir jatuh tersungkur lima tahun kemudian.

Abdullah Badawi yang mengganti Mahathir pun turut tersungkur kerana tidak memberi laluan kepada ‘anugerah Tuhan’. Kini orang ramai tertanya-tanya berapa lama Najib Razak dapat bertahan sebelum tersungkur akibat tulah kepada ‘anugerah Tuhan’.

Ciri-ciri pemimpin ‘anugerah Tuhan’ ini ialah “karisma, amanah, keberanian, kegigihan dalam perjuangan menegakkan keadilan, kebenaran dan kesejahteraan rakyat, mengenepikan kepentingan peribadi dan keluarga, kesediaan berkorban, memiliki kebijaksanaan (hikmah) dan ketahanan fizikal”. Justeru itu, jawatan Perdana Menteri ialah hak kelahiran ‘anugerah Tuhan’ ini.

Bayangkan jika ‘anugerah Tuhan’ menjadi Perdana Menteri, sudah tentu masalah-masalah negara seperti “kemiskinan rakyat yang masih berleluasa di Sabah, Sarawak dan Semenanjung, masalah rasuah yang semakin membarah, keruntuhan moral (akhlak) dan pelbagai penyakit sosial yang semakin kronik, penyalahgunaan kuasa yang berwewenang, hutang negara yang semakin bertambah, track record kerendahan moral dan akhlak” dapat diselesaikan dengan mudah. Rakyat akan dipupuk menjadi masyarakat madani. Negara menjadi sebuah Utopia berkat mukjizat ‘anugerah Tuhan’ ini.

Keadilan dan ketulusan akan berleluasa, tidak timbul kisah pemecatan melalui surat palsu. Kebebasan media dinobatkan tanpa ganggu-gugat dari “Empat Budak Melayu”. Harmoni antara kaum akan membungar hasil usaha Biro Tata Negara. Suruhanjaya Pilihan Raya diperkemas supaya pemilihan dapat diadakan tanpa kepincangan, penyelewengan dan tuduhan berat sebelah. Pelaburan terus luar negara, terutama dari Timur Tengah, akan mendadak naik.

Pemimpin ini ialah anugerah Tuhan kepada semua rakyat Malaysia. Di mana keadilan jika setakat ini hanya Azizan, Sukma dan Saiful Bukhari sahaja yang dapat menikmati anu ‘anugerah Tuhan’ ini?

Sharifuddin Said

Ipoh, 1 Disember 2010

PS : Gambar di atas hanya sekadar gambar contoh. Bukan gambar pengutus surat ini.




Surat ini diutuskan beliau kepada wartawan Agenda News

12 comments:

Megat Alam Gempita said...

Gambar sebelah Anugrahah Tohan tu boleh tahan jambu jugak...wow lembut, licin dahi, putih gebu dan senyum mengancam you!!!

Anonymous said...

Anu-ghairah tuhan tu senyum semacam jek.....Ammmmmmmah!!!!kemain himpit abg sebelah tu......

hahn said...

Baru berdiri sebelah pun dah pejam mata menaham nikmat.

Dahsyat keinginan Anugerah Tuhan ni pantang terkena hawa jantan! Layan stim jer dia.

Anonymous said...

Anu-Ku berkata:

ANUGERAH KE ANU-GHAIRAH???

al-juburi harus betaubat!!!!!

Anonymous said...

Elok lah saudara semua bertaubat dan jengan terlibat dengan perkara sebegini.
Kematian pasti datang dan hari kiamat pasti berlaku!!! Ingat lah dan elak kan dari terlibat perkara sebegini. Menabur fitnah dan berita yang kita sendiri tidak tahu. Seksa dan azab ALLAH amat menggeruni dan insaf lah!!!

Anonymous said...

anon 10.51am... Ini bukan fitnah... Ini berkaitan keadilan yang dituntut oleh Saiful... Yg menuntut keadilan dimahkamah, bukan umno, bukan BN bukan Kerajaan... Ini dari kes saman Saiful... PAHAM DAK??? Apalah buta sangat hati hangpa nih... BUkan aku bukan mamt atas tuh bukan yang dok komen... Tp si saiful yang saman... HANG PAHAM lagi sekali dak? Cuba hang pisahkan antara individu dengan Kerajaan... Patutlah PKR makin bangang la nih... Ramai sangat Melayu failed bahasa melayu sebab tak nak mengaku melayu, lepas tuh marah melayu cakap omputih... Lg sekali... HANG PAHAM DAK?

Anonymous said...

SIFAT AMARAH AMALAN SYAITAN. SIFAT MAZMUMAH SIFAT TERPUJI.

Anonymous said...

salam, Tak elok kita sesama muslim bergaduh. Memang susah mengenal yang mana Tuhan yang mana dajjal. Yang mana baik yang mana salah. Kita berada diakhir zaman.

Bagi ambo sebang jee. Baca doa dlm tahiyat akhir. "Allah huma inni a'uzukan min fitnahti Al Masih Dajjal" kemudian pandang gambar muka DSAI. InsyaAllah kita kenal kalau kita mintak Allah swt tunjukkan. Sebab dajjal nie menjanjikan syurga sdgkan sebenarnya neraka. Amat ditakuti klu apa yg kita pegang disangka madu tapi racun, disangka cahaya tetapi api. ibadat siang dan malam tapi sia-sia.

WaAllhualam

Anonymous said...

Tuan,

Aku ingin tanya, kenapa begitu ramai lelaki tuduh DSAI itu peliwat. Lepas tahun 1998, DSAI dituduh sebagai peliwat dan sudah lama terlibat dalam kegiatan terkutuk ini. Tapi yang hairan
tidak siapa pun nak rakam video untuk confirm once and for all, DSAI itu memang kaki liwat. Chua Soi Lek dan Vijandran telah dirakam aksi mereka, tapi yang hairan bin pelik, walaupun ramai lelaki mengaku telah diliwat oleh DSAI, tidak ada satu pun video. Bukti bukti yang ada semuanya dari mulut sahaja. Kalau polis dengan teknologi canggih dapat merakam aksi DSAI, sudah tentu tidak ada seorang pun nak sokong beliau.

Ingin tahu kebenaran

Anonymous said...

Tak payah ada rakaman video tunjuk anwar meliwat. Bukti kukuh yang perlu orang islam renongkan ialah mengapa anwar tak mahu bersumpah.
Anwar kata Saiful sumpah tak betul, tapi kalau dia betul bersumpahlah dengan cara yang betul. Dalam PAs kan ade ramai ulamak-ulamak besar yang boleh tunjukkan cara bersumpah yang betul....
Ada otak gunalah... kawan

Anonymous said...

Sat hangpa kata nak saksi cam hudud, sat hangpa kata kenapa tak rakam videonya. Hangpa ni main-main hukum Allah ye? Atau pun hangpa nak video tu utk hangpa nak buat duit. Sudah-sudah le nak membelit, apa kata hangpa paksa ANUkeras tu sumpah je secara Islam. Dah lama beres, atau dia takut kena laknat Allah....???

Anonymous said...

Apalah anon 1.45. Itulah beza diantara perkara yang dirancang dan yang Allah SWT hendak tunjukkan. Yang jadi pada Chua Soi Lek dan Vijandran tu semua dirancang untuk menjatuhkan maruah mereka.. tapi yang jadi kat anuwar ni berkat doa orang-orang yang telah dia aniaya.. simple cam tu pun tak leh nak pikio..!!!

Powered by Blogger.