Dec 30, 2010

SYED HUSIN KATA GOBALA PARIA GILA MENYALAK!!

Frogs planning to leap out of Party adopt same tactic. Attack party n leadership, hoping to be hero. Or trying to attract highest bidder? – itu mesej di Twitter bekas Timbalan Presiden PKR Senator Dr Syed Husin Ali.
Nama tak disebut namun dipercayai jelas beliau merujuk kepada Ahli Parlimen PKR kawasan Padang Serai, Kedah, N. Gobalakrishnan yang beberapa hari kebelakangan guna medan Twitter untuk lepas geram pada Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Azmin Ali.

Mengambil kira komentar Dr Syed Husin dan cara Anwar ‘bo layan’ Gobala – senang cakap tunggu masa sahaja Datuk Ibrahim Ali akan ada geng baru di galeri Ahli Parlimen Bebas di Dewan Rakyat. Namun, jangan tolak kemungkinan Parti AKIM yang akan ditukar namanya pada KITA pimpinan Datuk Zaid Ibrahim tiba-tiba dapat kerusi free pertama di Dewan Rakyat.

Gobala memang kow team dengan Zaid semasa pemilihan jawatan PKR tempoh hari. Cuma sekarang semua orang sedang perhati apa game Gobala dan apa pula game PKR. Adakah beliau akan cabut atau tunggu dan terus main Twitter sampai dipecat.

Setiausaha Agung PKR Saifuddin Nasution yang cuba memperlahankan permainan pemberontakan Golala cuma kata beliau menerima aduan dari kalangan akar umbi parti itu tentang gelagat Ahli Parlimen Padang Serai itu asyik balon parti dalam Twitter. Katanya, hal berkenaan akan dibincangkan dalam Biro Politik PKR dalam masa terdekat. Kes Gobala ini sebenarnya sudah sampai peringkat point of no return .

Malah Gobala telah mengeluarkan kenyataan media dengan mengatakan bahawa Anwar yang sewajarnya dihadapkan ke Jawatankuasa Disiplin bukannya beliau. Beliau sendiri sedar kini telah melanggar tembok Pemimpin Diktator Anwar sebegitu rupa. Siapa tak geram. Sudahlah aduannya mengenai kepincangan dalam pemilihan jawatan tidak dilayan kini orang yang tidak dikenali, peguam N Surendran dilantik sebagai salah seorang Naib Presiden.

Aduan tentang kepincangan pemilihan bukan sahaja menjadi jeritan Gobala malah juga Badrul Hisham Shahrin yang tewas jawatan Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK). Kemuncaknya Chegu Bard juga telah menolak perlantikan untuk ‘ tutup mulut’ sebagai Timbalan Setiausaha Agung PKR. Mustapha Kamil Ayub, calon yang tewas jawatan Timbalan Presiden PKR nampaknya sudah gam mulut setelah dilantik ahli Biro Politik PKR.

Sumber-sumber PKR memberitahu Gobala dan Chegu Bard jawabnya cuma akan ‘menyalak bukit’ sajalah kalau nak terus komplen bab pemilihan. Walaupun semua orang tengok bagaimana kerusi melayang dan macam-macam cacamarba lagi semasa pemilihan berlangsung...Anwar seboleh-bolehnya nak pendam semua itu macam tak ada hal.

‘Umpan’ bukan susah….sendiri mau ingat pilihanraya umum tak jauh lagi. Tak puashati tolak sebelah...banyak cakap harapan nak jadi calon boleh melepas. Dah tu semua sedang berangan-angan nak jadi itu ini kalau-kalau dapat tawan Putrajaya nanti. Gobala dan Chegu Bard silalah terus ‘menyalak’ sampai ke tua…

0 comments:

Powered by Blogger.