Dec 27, 2010

SYABAS DIUGUT GANGSTER SELANGOR !!

Tindakan Kerajaan Negeri Selangor mengeluarkan notis kepada SYABAS agar syarikat air tersebut menghentikan serta merta Program Kebajikan Tabung Budi adalah satu tindakan diktator Kerajaan Negeri Selangor.Seperti yang kita sedia maklum, Tabung Budi merupakan salah satu langkah positif Syarikat SYABAS mendekati pelanggan akibat keluhan penduduk Selangor yang menghadapi masalah membayar bil air dan menyebabkan terdapat tunggakan dengan jumlah yang banyak. Kesan tunggakan tersebut menyebabkan golongan ini tidak dapat menikmati bekalan air percuma.

Antara penerima sumbangan tersebut terdiri daripada golongan berpendapatan rendah, golongan ibu tunggal dan Orang Kurang Upaya (OKU). SYABAS dilihat sememangnya berusaha membantu golongan ini dengan menggunakan Dana Tabung Budi yang akan diserahkan kepada mereka yang benar2 memerilukan.

Akan tetapi, Kerajaan Negeri Selangor tidak tidur lena dengan inisiatif murni syarikat tersebut lalu menghantar surat notis agar menghentikan serta merta Program ini. Usaha meruni SYABAS dilihat akan menggagalkan misi Khalid Gagap merampas syarikat tersebut bagi mengaut keuntungan peribadi beliau melalui SYABAS. Melayu CinDia menyeru kesemua blogger agar mengutuk sekeras2nya langkah ini dan mendesak Kerajaan Negeri menghentikan niat jahat mereka.


Post by... Melayu CinDia

1 comments:

Aisanda said...

Bang, nenek kata antara ayat-ayat yang paling ditakuti syaitan ialah surah yassin dan qursi.

Datuk pula kata, antara benda yang paling digeruni oleh kerajaan hantu pakatan selangor ialah perkatan SYABAS, air dan logo 1malaysia. Bila melihat benda2 ini pasti badan mereka akan berubah seram sejuk.

Powered by Blogger.