Dec 5, 2010

PERANGAI PAS PERAK MACAM BOMOH LAMPIR !!

Tengahari tadi saya telah membaca sebuah artikel dari portal Malaysiakini yang melaporkan seorang ADUN PAS dari Titi Serong, Perak telah menuduh UMNO Perak menggunakan bomoh sebagai batu loncatan kemenangan BN di Perak.

Khalid Idham Lim Abdullah merupakan individu tersebut mendakwa, beliau mempunyai bukti yang kukuh mengenai dakwaan tersebut dan tujuan beliau mendedahkan perkara ini sebagai teguran seorang yang mempunyai agama yang kuat terhadap BN.Bongkak gile ADUN PAS ini. Dengan lagaknya menggelarkan dirinya seorang insan yang mempunyai pegangan Agama yang kuat. Melayu CinDia menasihatkan ADUN tersebut agar menegur ADUN2 DAP Perak terlebih dahulu yang ternyata dengan jelas melakukan unsur2 yang menghina Islam.

Tindakan ADUN DAP yang kerap menggunakan ayat2 Al Qur'an dalam sessi ceramah Pakatan menimbulkan persoalan semua pihak. Bagaimana PAS tidak memantau perkara ini dan membiarkan ADUN2 DAP menyalahgunakan Islam?

Malah DAP sendiri pernah mengisytiharkan Perang terhadap Perlaksanaan Negara Islam. Kenapa pula ADUN Titi Serong tidak menegur DAP? Begitu juga dengan tindakan DAP menghina Mufti Perak yang digelar sebagai Anjing, adakah ianya dibenarkan di dalam Islam?

PAS Perak sebenarnya semakin buta dengan ayat2 manis DAP yang sebenarnya akan memastikan Islam tidak mendapat tempat sebagai pegangan utama di Negara ini.Post by... Melayu CinDia

4 comments:

melanau blogger said...

biasalah tuan, otak dia pun dah serong..hahha

matjeng said...

itulah kalau perasaan diri sendiri hebat..kalau hebat mengapa kesongsangan puak sendiri tidak ditegur....asyik UMNO sahaja yang salah, PAS????? Malang sekali ustaz!

smdsojalanday said...

salam..kalau beliau seorang yang benar2 perjuangkan Islam, kenapa hanya salah UMBNO/BN saja yang dicari untuk dihemtam, sudahkah beliau menegur rakannya Nizar yang mengaku berdosa ikut serta memegang lilin menundukkan kepala meratap sedih kehilangan Teoh Beng Hock..salah kawan dibiarkan walau jauh tersasar dari Islam salah org lain saja yg dia nampak..

dunia kian kiamat said...

dunia nk kiamat dah.. negara dipimpin manusia berperangai iblis dan pengikut dajal.. menghalang dan mengutuk manusia2 yg mahu menghampiri islam, tapi mempertahankan pemimpin islam berperangai syaitan dlm kjaan.
x cukup dgn fitnah, dibuatnya festival busana islam yg jelas menghina islam, tp bg manusia2 yg masih mahu bertuankan iblis dan hawa nafsu, dunia diutamakan,, pembangunan duniawi diutamakan, berbanding rohani.
hidup hanya sementara, jika trasa bangunan pencakar langit sudah cukup menunjukkan kemajuan, mmg manusia x akan puas, akan ada lagi tinggi akn dibina.. tetapi akhlak manusia makin runtuh oleh kelalaian pemimpin2 ini.

jawablah kamu di hadapan ALLAH nnti..

Powered by Blogger.