Dec 28, 2010

PAS SELANGOR KATA KIT SIANG APEK BACUL !!

Ketua Penerangan PAS Selangor, Roslan Shahir menafikan pandangan Penerangan DAP, Lim Kit Siang dan mendesak agar larangan penggunaan logo 1Malaysia di Negeri Selangor dikuatkuasakan serta meRTA.
Beliau mendakwa, PAS Selangor berpendirian logo yang dicipta itu hanya sebagai slogan politik Barisan Nasional dan tidak sesuai dijadikan sebahagian iklan perniagaan kerana ianya akan mengelirukan rakyat.

Malah, Roslan Shahir mencabar kesemua Kerajaan Negeri di bawah Pakatan agar turut mengharamkan penggunaan logo tersebut yang ternyata merupakan slogan politik yang akan mempengaruhi rakyat.

Kenyataan Ketua Penerangan PAS ini dilihat seolah2 tidak menghormati Lim Kit Siang sebagai antara pemimpin atasan Pakatan. Beliau merupakan antara pemimpin PAS Selangor yang tidak sebulu dengan DAP dan kepimpinan Pakatan Selangor sedia ada.

Roslan Shahir juga sebenarnya dilihat gentar dengan pengaruh logo 1Malaysia yang akan memihak kepada BN pada PRU 13. Akan tetapi, beliau lupa bahawa banyak logo2 dan mesej2 yang dibawa oleh PAS diedar kepada orang ramai malah terdapat beberapa kereta yang menggunakan pelekat PAS yang membawa slogan 'PAS For All'. Apakah itu secara terang2ngan membawa mesej politik? DAP sendiri menggunakan logo mereka dengan membuka Cafe buat tatapan pelanggan di Pulau Pinang.

Lim Kit Siang sendiri menyokong 1Malaysia. Anda bagaimana?


Post by... Melayu CinDia

3 comments:

Jeffry said...

SI BAPAK JHT JENIS KOMUNIS..SI ANAK JHT JENIS YAHUDI. BIAR DIORANG ANAK BERANAK, KRONI2 KATA APA PUN JGN CEPAT PECAYE. BILE2 MASE DIORANG BLEY SEMELIH LEHER KITE BEB! HUHUHU

Anonymous said...

Hahahaha... Aku nak tgk cmne dorg blh btahan...

dzimba MMIM said...

retak menunggu belah.. lepas tu berterabur dan terberai

Powered by Blogger.