Dec 25, 2010

LAGI PENIPUAN AC MIZAL TERBONGKAR!!

Jangan terkejut. Gelombang Rakyat masih lagi sebuah blog politik. Hahaha. Hanya sekadar ingin mengikuti perkembangan artis. Tapi tak boleh menandingi kehebatan Papa Diva. Kisah Dato' AC Mizal kini menjadi bualan mulut orang ramai. Ada yang kata dia seorang penipu, suka rompak harta orang, seorang bapa yang paling hodoh perangainya dan sebagainya. Tuduhan AC ini sehinggakan ada sebuah blog didaftar khas bagi memburuk2kan bekas Pengacara AF ini.
Seperti yang kita sedia maklum, AC merupakan seorang peniaga Melayu yang sangat berjaya. Beliau merupakan pemilik sebuah syarikat bernama AC Konsortium yang mengeluarkan pelbagai produk magnetik yang menghasilkan kesan positif terhadap kesihatan kepada pembeli yang memakainya. Satu produk yang sememangnya menarik. Ramai yang mengetahui produk AC ini.

Baru2 ini Melayu CinDia terserempak beliau bersama isteri kesayangannya di sebuah hotel yang terkenal di Kuala Lumpur. Beliau bersama isterinya mungkin sedang menikmati makan tengahari sambil membincangkan isu perniagaannya.

Sempat juga Melayu CinDia bertanyakan soal kekecohan mengenai isu peribadi dan syarikat miliknya yang menjadi bualan mulut orang ramai. Ramai yang tidak berpuas hati dengan apa yang diperlakukan AC kepada hampir kesemua pelanggannya.

AC dengan tenang menjawab, "Biarlah apa yang mereka hendak perkatakan. Saya ada bukti bahawa perniagaan saya adalah secara sah dan tidak menipu sesiapa. Saya yakin, satu hari nanti masyarakat luar akan ketahui kebenarannya".

Jika dilihat, jawapan standard. Akan tetapi apabila Melayu CinDia melihat mimik mukanya, terserlah keikhlasan. Isterinya begitu tenang dan dilihat sentiasa menyokong suaminya dalam apa jua rintangan.

Tak sampai hati bertanyakan soal ini dengan lebih lanjut, Melayu CinDia berkesempatan menangkap gambar beliau bersama isteri. Tapi apa yang Melayu CinDia ingin sampaikan, janganlah kita mudah terperdaya dengan cerita2 luar yang belum pasti akan kebenarannya. Bagi pandangan Melayu CinDia, AC merupakan seorang Ahli Perniagaan Melayu yang berjaya. Beliau sewajarnya dijadikan contoh dan ikon kepada peniaga2 Melayu yang lain.

Apa yang menyedihkan Melayu CinDia, segelintir manusia yang berbangsa Melayu sendiri menikam beliau dari belakang. Kenapa kita mesti membiarkan sikap Hasad Dengki ini terus berkuasa di kalangan peniaga2 Melayu? Bagaimana peniaga2 Melayu hendak maju ke hadapan jika unsur2 sebegini terus berleluasa.

Ini hanya pandangan Melayu CinDia. Terpulanglah pada pembaca untuk mempercayai atau tidak. Jangan mudah kita menuduh atau menghukum seseorang tanpa sebarang bukti yang kukuh. Itu prinsip yang mesti dipegang.

Di sini Melayu CinDia mempamerkan semula kenyataan AC mengenai tuduhan2 yang dilemparkan terhadap beliau selama ini. Buat Dato' AC Mizal, Selamat Maju Jaya.


1) Gelang AC Mizal dibeli dengan harga AS$25 (RM78) tetapi dijual RM1,000

Apa yang dipaparkan di blog hanya gambar yang diubahsuai. Harga RM1,000 yang ditawarkan bukan sebab saya tamak, tetapi ia membabitkan pelbagai kos, antaranya kos kotak, operasi dan pemberian bonus. Malah, daripada RM1,000 itu, sebanyak RM500 diberi kepada ahli sebagai komisen.

2) Tiada Lesen Jualan Langsung

Dakwaan saya tiada lesen jualan langsung juga tidak benar. Lesen jualan langsung syarikat saya memang bukan di atas nama AC Konsortium tetapi anak syarikat AC Konsortium, Ilham Prestij Sdn Bhd. Lesen itu tergantung di pejabat saya. Untuk lebih jelas, saya tidak menjalankan perniagaan jualan langsung pemasaran berbilang tingkat (MLM) tetapi pemasaran satu tingkat (SLM). Lesen diberikan bermula dari 16 Mac 2010 hingga 15 Mac 2011.

3) Penjualan gelang AC Mizal di gedung Marks & Spencer, London

Saya tidak beri apa-apa kenyataan bahawa gelang saya dijual di gedung Marks & Spencer, London. Saya hanya kata akan dijual di gedung berkenaan. Ia masih dalam proses perbincangan sebelum menjadi kenyataan. Memang saya ada kata gelang saya dijual di London tetapi dijual kepada orang perseorangan.

4) Testimoni yang ditiru daripada laman web

Testimoni itu dihantar dari London untuk usaha memasuki pasaran di gedung Marks & Spencer. Bukan saya yang menghasilkannya. Manalah saya tahu jika ia ditiru daripada laman web lain.

5) Gelaran Datuk

Kenapa ada yang mahu mempertikaikannya? Saya bukan mahu berlagak menggunakan gelaran berkenaan, tetapi sememangnya ia adalah penganugerahan daripada Sultan Pahang. Saya ada dokumen pengurniaan kebesaran dan pingat negeri Pahang oleh Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Pahang yang ditandatangani sendiri oleh Setiausaha Kerajaan Pahang, Datuk Muhammad Safian Ismail.


Post by... Melayu CinDia

9 comments:

Anonymous said...

Kalau tokenya bangsa Cina atau India percayalah orang melayu x akan persoalkan walaupun harga mahal.

Berniaga mestilah nak untung. Tanyalah Dr Rozmey tokei Jus5.....

Cuba periksa kos kopi CNI, Power Root dll brape ? Mesti melayu yang hasad sesama melayu akan terkejut !

Pengguna berbangsa melayu senang sangat di jual oleh peniaga bangsa lain di Malaysia. Tak kira la melayu biasa atau VVIP senang di jual oleh peniaga bangsa lain.

Bangsa lain kasi barang percuma 1000RM, dibantu dapat projek bernilai berjuta ringgit...huhuhu

Aduhai melayu yang tak jadikan Islam sebagai ad-deen dalam kehidupan seharian mereka.

Anti-Perosak

Anonymous said...

standard la melayu...dengki dan busuk hati tak habis2.
yang dok bising2 tu bukan beli pun.
saja cari peluang nak jatuhkan bangsa sendiri.
tak bolih tengok bangsa sendiri hidup senang..
bangsa asing berjuta orang jadi kaya raya hasil menipu tak ada pun bangsa mereka bising.
contohnya banyak.salah satunya kopi radix keluaran bumiputra mereka kata mahal...tapi kopi power root mereka sanggup beli.
kalau ramai orang melayu pakat beli produk keluaran bumiputra maka kos pengeluar akan jadi lebih murah.
memajukan perniagaan bangsa asing apa yang kita dapat?
kalau pengusaha melayu berjaya dan untung...mereka bayar zakat perniagaan,mereka bolih derma kepada badan2 kebajikan islam,malah bolih hantar mana2 orang islam menunaikan ibadah haji.
bangsa asing apa mereka buat?menambah kekayaan,menguasai ekonomi,menyapu bersih segala projek hartanah walaupun harga beratus juta.
mereka jadi sombong dan mencabar kedudukan bangsa kita.
ingatlah...satu masa nanti...kita melintas depan rumah mereka pun akan dihalau.

Anonymous said...

Itulah kerenah Melayu. PHD tak abis2 sampai mati. Bila sakit masih nampak bayang PHD. Islam galakan berniaga, tapi melayu galakan bersengketa.

Sekalung tahniah kepada Dato AC...

P5B..

Anonymous said...

berniaga dengan menipu adalah dua benda berbeza. ada ke bukti atau kajian secara saintifik yg membuktikan gelang nie berkesan? sila berikan. paling2 jabatan kesihatan malaysia punya perakuan.

yg cina atau india tu, sy tak kisah sbb dorang tidak tau halal haram.

kalau di tengok betul2, skim yg AC tawarkan nie, lebih menjurus kepada skim piramid, jadi tak salah bila ada orang melayu yg menegur dan mempersoalkan keberkesanan produk itu senirik..

Anonymous said...

Memang kerja orang yang dengki. Tau kah anda, barang-barang dari china nampak serupa, tapi sebenarnya tak sama..

China banyak keluarkan barang ciplak. Gelang dari China yang berharga RM70 tu tak sama dengan gelang AC yang berharga RM1,000 tu. Walau nampak serupa..

Saya pergi ke Beiging. Henpon Iphone 3Gs dijual dengan harga RM150, sedangkan di Malaysia harganya RM3,000. Nampak memang sama betul. Tapi bila kita beli, dan bawa balik, baru tau. Hahaha.. padan muka...

Jadilah orang yang bijak. Bezakan yang asli dan palsu.

Tahniah Dato AC... semoga perniagaan anda akan bertambah maju. Dan dapat juga bangsa kita menumpang senang, berniaga sama...

IBU HAYATI said...

Saya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan MBAH KABOIRENG dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi MBAH KABOIRENG dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan MBAH KABOIRENG meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan MBAH KABOIRENG kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik MBAH KABOIRENG sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja MBAH KABOIRENG DI 085_260_482_111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK_GHOB_2D_3D_4D_6D_DISINISaya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan MBAH KABOIRENG dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi MBAH KABOIRENG dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan MBAH KABOIRENG meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan MBAH KABOIRENG kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik MBAH KABOIRENG sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja MBAH KABOIRENG DI 085_260_482_111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK_GHOB_2D_3D_4D_6D DISINI

IBU.SUMIASIH said...

Saya mau mengucapkan terima ksih g tidak terhingga, serta penghargaan & rasa kagum yg setinggi-tingginya kepada AKI JEYAPATI , saya sudah kerja sebagai TKI selama 5 tahun di singapore, dengan gaji lebih kurang 2.5jt/bln, tidak cukup untuk memenuhi kebutuhan sehari-hari, apalagi setiap bulan harus mengirim ortu di jawa, sudah lama saya mengetahui roomnya AKI ini, juga sudah lama mendengar nama besar aki, tapi saya termasuk orang yg tidak terlalu percaya dengan hal ghoib, jadi saya pikir ini pasti kerjaan orang iseng Saja.
tetapi kemarin waktu pengeluaran 8924 , saya benar2 tidak percaya & hampir pingsan, angka yg diberi aki 8924 ternyata tembus, awalnya saya coba2 menelpon, saya bilang saya terlantar di singapore, tidak ada ongkos pulang, terus beliau bantu kasih angka 8924 setelah saya bantu mahar 8 juta.mulanya saya tdk percaya,mana mungkin angka ini keluar, tapidengan penuh pengharapan saya pasangin kali 100 lembar, sisa gaji bulan januari, ternyata meledak….!!!
dapat BLT 750jt, sekali lagi terima kasih banyak AKI JEYAPATI, saya sudah kapok kerja jadi TKI, rencana minggu depan mau pulang aja ke sukabumi.buat aki,saya tidak akan lupa bantuan& budi baik aki.HUBUNGI AKI JEYAPTI DI NO INI 0852-4228-0055. KLIK TOGEL 2D 3D 4D 6D DISINI

Kamarul Aznim said...

Ap Pukimk lh Ad Iklan Indon

Kamarul Aznim said...

Ap Pukimk lh Ad Iklan Indon

Powered by Blogger.