Dec 6, 2010

KIT SIANG JADI PM PUN SAYA SOKONG - NIK AZIZ.

De Facto PAS, Nik Aziz Nik Mat sekali lagi bertegas bersetuju dengan Anwar Ibrahim yang akan melantik Lim Kit Siang bagi jawatan Timbalan Perdana Menteri jika Pakatan menang dalam PRU 13. Malah, Menteri Besar Kelantan itu mendakwa, jika Kit Siang dipilih sebagai PM sekalipun, beliau akan ke depan menyokong usaha tersebut.
Nik Aziz turut memuji Lim Kit Siang sebagai insan yang sangat mementingkan kestabilan dan kesamarataan antara kaum yang akan membentuk sebuah Negara Maju. Nik Aziz nampaknya sudah semakin gila dengan pegangannya yang tidak pernah memikirkan nasib umat Islam di Malaysia selepas DAP menguasai Negara.

Nik Aziz telah diracun oleh Anwar. Ternyata tindakan beliau bukan sahaja akan menghancurkan PAS, malah hak umat Islam dan Melayu sebagai masyarakat peribumi terus akan dihapuskan serta merta.

Nik Aziz sewajarnya berfikir semula kenyataan beliau. Atau beliau tidak lagi mampu berfikir? Nyanyuk da kot..


Post by... Melayu Cindia

4 comments:

dankuala.com said...

NIK AZIZ ADALAH CONTOH ORANG BERILMU YANG ALLAH SESATKAN KERANA RI'A DAN TAKABUR SERTA MENGAMBIL ISLAM ATAS KEPENTINGAN UNTUNG RUGI.

MARI KITA JADIKAN PENGAJARAN BAHAWA AMAT BAHAWA MEMUJA SESEORANG SECARA BERLEBIHAN KERANA AKHIRNYA ORANG ITU AKAN TENGGELAM DALAM KESESATANM MARI KITA TERUSKAN PERJUANGAN AGAR RAKYAT TIDAK TERPEDAYA LAGI.

islamic neutron said...

Dari mana sumber yang mnegatakan bahawa penyataan itu benar2 keluar dari mulut Tok Guru?

Gelombang Rakyat said...

islamic neutron - bro, dari akhbar korg la.. harakah.. xkan ko pun boikot harakah bro... hah haha

islamic neutron said...

Hai sedare, sejak bila saya pulak harakah tuh jadi bahan bacaan saya? Nak sentuh pun x pernah, inikan nak baca. Saya baca utusan dan BH jer...
Btw, thanx beritahu sumbernya dari mana.... Tapi apa yang menjadikan Kit Siang x layak memegang jawatan TPM atau PM? (selain faktor agama)

Powered by Blogger.