Dec 3, 2010

KHALID GAGAP TIPU SULTAN SELANGOR RM 150 JUTA !!


Mungkin ramai yang tidak tahu bahawa Kerajaan Negeri Selangor pimpinan Khalid Gagap bukan sahaja memperlekeh kewibawaan Sultan Selangor, malah Khalid Gagap juga telah menipu Sultan Selangor dengan jumlah wang yang besar iaitu RM 150 JUTA !!.Kerajaan Negeri seperti yang kita sedia maklum di dalam sidang DUN sebelum ini akan memastikan hasil pulangan pasir akan memberi keuntungan besar berjumlah RM 150 Juta. Sidang tersebut dikatakan disaksikan oleh Sultan Selangor di dalam dewan DUN Selangor.

Namun sehingga tahun ke 3 Pakatan menerajui Selangor, Khalid Gagap gagal mencapai jumlah keuntungan tersebut. Malah pengurusan perlombongan pasir juga mengalami kerugian besar dan ianya meletakkan Selangor sebuah Negeri yang semakin mundur dari aspek persaingan ekonomi.

Kerajaan Negeri juga tidak peka dengan masalah kecurian pasir dari syarikat2 tertentu yang kini semakin parah dan kritikal. Ada khabar angin mengatakan bahawa syarikat2 yang terlibat ada kaitan dengan beberapa Exco Selangor sendiri. Ianya didedahkan sendiri dari salah seorang penduduk yang tinggal di Dengkil, kawasan yang hampir dengan aktiviti2 haram mencuri lombong.

Kesan daripada masalah kecurian pasir tersebut, kerosakan alam sekitar bukan sahaja semakin berkurangan, akan tetapi berada dalam keadaan yang tidak terkawal. Jika sebelum ini PKR, DAP dan PAS telah menempelak Kerajaan Negeri Selangor yang bahlul dalam menguruskan hal ehwal Negeri,

Di mana janji2 Kerajaan Selangor kepada rakyat yang memberi harapan kepada mereka? Di mana janji Khalid Gagap kepada Sultan Selangor?Post by... Melayu CinDia

1 comments:

Anonymous said...

cilaka punya gagap,menipu DYMM.

Powered by Blogger.