Dec 10, 2010

DAP SEKAT LAUNGAN AZAN DI KAJANG??


Ini pendedahan dari Ahli Parlimen Wangsa Maju, YB. Wee Choo Keong yang dahulunya merupakan seorang pemimpin PKR. Beliau mempertikaikan tindakan Kerajaan Negeri Selangor yang tidak mengambil tindakan terhadap Ahli Majlis Perbandaran Kajang (MPKj) daripada DAP, Lee Kee Hiong amat berkuasa di Selangor. Lee Kee Hiong yang juga bekas Setiausaha Politik Penasihat DAP, Lim Kit Siang dikatakan bertindak mengalahkan Ahli Parlimen.
Wee Choo Keong juga mempertikai Jawatankuasa Pilihan Khas Mengenai Keupayaan, Kebertanggungjawaban dan Ketelusan Selangor (Selcat) dan digelar Pussy Cat kerana tidak berfungsi langsung dalam mengawal hal2 sebegini.

Beliau dengan tegas mendesak pihak berkuasa terutamanya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) perlu menyegerakan siasatan terhadap perkara tersebut. Kerana jika ianya dibiarkan, wanita ini akan lebih rakus berkuasa.

Isu ini sebenarnya telah lama menjadi bualan mulut penduduk2 di kawasan Kajang sebenarnya. Dengar kata ramai di kalangan penduduk Melayu naik berang dengan tindaka nLee Kee Hiong yang kurang ajar dan menguasai kesemua pengurusan MPKj. Malah mereka juga khuatir dengan cakap2 politik di kawasan Kajang bahawa pihak MPKj akan mengganggu sebaraing aktiviti Agama di Kajang.

Malah lebih mengejutkan, khabarnya ada usaha untuk melarang Surau2 kecil di Kajang untuk melaungkan azan, dengan alasan cukup sekadar laungan azan di Masjid Kajang kerana ianya akan mengganggu ketenteraman awam.

Ya Allah. Betul ke semua ini? Harap2 ianya sekadar khabar angin sajalah. Jika benar, sedih. Sedih dengan nasib orang Melayu dan Islam yang menyokong Pakatan. Di mana perana PAS Selangor? Tak ada. Pengerusinya (Dr. Hasan Ali) pun sudah putus asa dan kecewa. Habislah Selangor. DAP sepertinya akan mengusasi Selangor dan menyekat penyebaran Islam di Negeri tersebut secara halus jika ianya tidak dikawal.Post by... Melayu CinDia

5 comments:

Anonymous said...

pengkid cina memang satu macam.. tempeleng je

Anonymous said...

xco agama tu?.kecut teloq..apa yg dia boleh buat selain melihat agama dan bangsa di lacurkan demi kuasa dunia yg sejemput..memang jenis bangsat!

Anonymous said...

Pas selangor akan berdiam diri kerana itu sahabat mereka apa yg DAP cakap diya kan saja pas tak perduli itu semua janji jawatan kekal macam ni org melayu selangor akan jadi melayu pulau pinang.

Anonymous said...

Sebenar rakyat selangor yang hendak macam tu.. sebab itu dia pilih Pakatan pembangkang memerintah..

Anonymous said...

aku pernah lalu depan hospital kajang dengar bacaan "doa" dari kuil. kuil tu agak jauh jugak. atas bukit. dah tu dia punya bacaan tu panjang pulak tu. tak kecoh pulak.

Powered by Blogger.