Dec 29, 2010

AURA MOKHTAR DAHARI KINI BERMULA !!

Malaysia berjaya menjuarai Piala Suzuki AFF 2010 mengalahkan Indonesia di Stadium Gelora Bung Karno, Jakarta, Indonesia. Kemenangan Malaysia itu diperoleh selepas berjaya mengatasi Skuad Garuda dengan agregat 4-2.
Pada perlawanan malam ini, Malaysia memperoleh gol pertama melalui Safee Salee pada saingan separuh masa pertama, manakala Indonesia berjaya mendapat satu gol hasil sumbangan Mohammad Nasuha dan gol sendiri pemain Malaysia, Mohamad Muslim Ahmad. Paling menarik malam ini, sepakan penalti Firman Utina berjaya dihentikan oleh penjaga gawang negara, Khairul Fahmi Che Mat.

5 comments:

Ms Pearl said...

oh yes! Terhenti nafas tengok Penalti tadi! syukur sangat!!!! tak masuk......! kalau tidak tak tau lah....

Apa pun TAHNIAH MALAYSIAN TEAM!

Anonymous said...

This is the moment yang kita cari...terima kasih kpd peminta bola Malaysia

Anonymous said...

Memang hebat...,

Bilamana team Malaysia bermain tempoh hari, jarang2 menonton. Tapi kali ini, tontonan sampai habis. Sentiasa menyirap setiap kali melihat pemain mengundur selangakah demi selangkah untuk mengawal dan mengambil bola dari lawan. Sepatutnya terus mara atau terus berkawal. Wlaucmnapn, sekalung tahniah kepada semua yang terlibat.

P5B..

Anonymous said...

DIHARAP SELEPAS INI PEMINAT2 BOLA MALAYSIA MEMBALAS DENGAN DATANG KESTADIUM MEMBERI SOKONGAN KEPADA WIRA2 INI APABILA ADA PERLAWANAN KELAK.

zethro said...

Tahniah FAM!
Tahniah Rajagobal!
Tahniah staf2 bola!
Tahniah penyokong Malaysia!
Tahniah PASUKAN MALAYSIA!!!

Inilah kejayaan yg kita cari2 selama ini. Semoga terbit harapan baru utk negara di masa hadapan.

Powered by Blogger.