Dec 4, 2010

ANWAR UGUT BUNUH SYABAS !!


Sepertimana yang kita sedia maklum, pada Ahad ini Kerajaan Negeri Selangor akan menganjurkan Perhimpunan yang menggunakan nama "Kempen Air Untuk Rakyat" bagi mengaburi mata rakyat bahawa Syarikat Syabas telah menyalahgunakan kuasa dengan menaikkan tarif air. Akan tetapi, kebenarannya adalah, Kerajaan Selangor melalui Penasihat Ekonomi, Anwar Ibrahim berniat jahat untuk merampas Syarikat tersebut.Jika sebelum ini, bangunan PKNS yang menjadi nadi rakyat Selangor terutamanya Bumiputra telah dijual kepada syarikat luar seperti REIT, kini Kerajaan Negeri menggunakan beberapa strategi kotor bagi merampas Syarikat SYABAS.

Pelbagai tekanan telah diberikan terhadap pengurusan air di Selangor yang menyebabkan SYABAS mengalami krisis. Ianya bermula dengan pemberian 20 liter padu air percuma yang dijanjikan Kerajaan Pakatan tanpa membawa sebarang kajian jangka panjang yang akhirnya mengundang risiko.

Selain itu, sekatan pembinaan projek saliran air sungai dari Pahang umpamanya sengaja dibuat bagi memberi tekanan kepada Syarikat SYABAS. Walhal, jika projek ini tidak diteruskan, Selangor akan mengalami krisis kekurangan air menjelang tahun 2014.

Akibat masalah2 ini, Syarikat SYABAS telah mengalami kerugian besar dan kenaikan tarif air merupakan salah satu penyebab utama bagi menstabilkan semula syarikat tersebut. Khalid Gagap yang menjadi punca permasalahan ini telah memanipulasi rakyat dan mendesak kadar tarif air dikekalkan dan mengugut SYABAS untuk menyerahkan syarikat tersebut kepada Kerajaan Negeri.

Anwar telah menggunakan kuasanya di Selangor bersama Khalid Gagap mengaplikasi taktik tersebut bagi mengambil alih SYABAS. Jumlah keuntungan 30% SYABAS yang diberikan kepada Kerajaan Negeri tidak mencukupi dan melalui cara ini, peluang untuk menyeleweng keuntungan SYABAS lebih mudah tanpa sebarang sekatan atau pemantauan dari mana2 pihak.

Inilah situasi sebenar yang berlaku. SYABAS telah melakukan yang terbaik demi memastikan bekalan air di Selangor sentiasa mencukupi. Akan tetapi, tindakan Kerajaan Negeri yang selama ini tidak memberi kerjasama dengan baik serta memberi tekanan demi tekanan telah menyebabkan pelbagai permasalahan berlaku. Dan ianya berpunca dari Kerajaan pimpinan Khalid Gagap sendiri sebenarnya.

Ini adalah strategi kotor yang mesti kita cantas kerana jika rakyat terus ditipu, maka pelbagai lagi penyelewengan2 lain yang berlaku. Lihat sahaja artikel Gelombang Rakyat sebelum ini. Bagaimana rakusnya Kerajaan Negeri yang tamakkan wang ringgit menjual Bangunan PKNS yang menjadi nadi rakyat terutamanya Bumiputra. Ianya sebagai batu loncatan agar peruntukan baru dapat dikeluarkan dan kadar sewa di setiap premis di bawah PKNS dapat dinaikkan dengan alasan premis PKNS bukan lagi hak milik Kerajaan Negeri.

GERAKAN ANTI PENYELEWANGAN SELANGOR (GAPS).

Mereka akan dedahkan situasi sebenar yang berlaku. Barisan GAPS akan membongkar segala penyelewengan ini. Ayuh sama2 kita menyokong usaha ini. Jangan biarkan rakyat Selangor terus ditipu.

AYUH RAKYAT MALAYSIA.
Kita berhimpun pada pagi Ahad ini di Stadium Merdeka.
Sebagai tanda protes terhadap Kerajaan pimpinan Khalid Gagap.
Dan Campurtangan Pengkhianat Negara, Anwar Ibrahim.
Post by... Melayu CinDia

1 comments:

hahn said...

Tu lah dorang tau dorang nak kalah jadi apa boleh sedut dorang sedut lah.

Lagi baik sedut duit dari membetulkan Negeri Selangor yang semakin bercelaru. Mana cukup satu penggal nak betulkan kerosakan yang sendiri buat.

Bab sedut duit ok.

Inilah dikatakan sediakan payung sebelum hujan.

Lagipun Yahudi tak bagi duit lagi. Pilihanraya takkan air liur kot...

Anjing dorang ni semua!

Powered by Blogger.