Dec 3, 2010

ANWAR SONGLAP DUIT SELANGOR RM 50 BILLION ??

Kerajaan Negeri Selangor telah membentangkan Pakej Ransangan Ekonomi setahun yang lalu dan keputusan telah tercapai di mana melalui Penasihat Ekonomi Negeri Selangor, Kerajaan Negeri akan memperuntukkan wang berjumlah RM 50 billion untuk rakyat. Namun, sehingga hari ini, Kerajaan Negeri tidak menggunakan wang tersebut langsung. Di manakah wang tersebut?

Rakyat Selangor yang sedang menanti bantuan dan inisiatif yang ditawarkan dari Kerajaan Negeri ini seolah2 tertipu dengan manipulasi pimpinan Pakatan Selangor dengan memberi pelbagai alasan bagi menghalang usaha bantuan tersebut.RM 50 billion bukanlah jumlah wang yang kecil. Malah melalui Sidang DUN Selangor pada tahun lepas, Kerajaan Negeri telahpun meluluskan usul bagi melaksanakan Pakej Ransangan Ekonomi tersebut. Namun, ke manakah wang tersebut disalurkan?

Di manakah peranan Anwar Ibrahim selaku Penasihat Ekonomi Negeri Selangor yang kononnya dibayar elaun berjumlah RM 1 sebulan? Atau ianya merupakan elaun pancing Anwar untuk menutup penyelewengan yang dilakukan beliau selama ini?GERAKAN ANTI PENYELEWANGAN SELANGOR (GAPS).

Mereka akan dedahkan situasi sebenar yang berlaku.
Barisan GAPS akan membongkar segala penyelewengan ini.
Ayuh sama2 kita menyokong usaha ini.
Jangan biarkan rakyat Selangor terus ditipu.

2 comments:

Anonymous said...

Wow Mamat! mana datang nya 50 puluh billion tu.
Biar betul sikit buat cerita. Jangan lah menipu kerana jumlah tu terlalu besar... lu bodoh la!

Anonymous said...

klu anwar bleh songlap duit rakyat selangor rm50 billion...agak2 duit rakyat malaysia yg kene songlap oleh pemimpin2 barisan berape ratus billion ekk??:P

Powered by Blogger.