Nov 11, 2010

ZAID IBRAHIM AKAN TUBUH PARTI BARU !!


Tubuh parti baru lagi? Baguslah.. Bekas Ketua PKR Cabang Wangsa Maju, Datuk Zaid Ibrahim mengugut untuk menubuhkan parti baru bernama 'Keadilan Baru' jika dipecat dari PKR. Menurut laporan Bernama, Zaid tidak akan sesekali meninggalkan terus arena politik tanah air kerana beliau masih lagi berpengaruh.

Bekas Ketua PKR Wilayah Persekutuan ini juga berkata, Negara perlukan transformasi baru dalam tempoh jangka panjang dan jika dibiarkan PKR terus bermaharajalela, rakyat akan terus menerus ditipu oleh dua tiga kerat pemimpin yang kemarukkan kuasa seperti Anwar Ibrahim dan Azmin Ali. Zaid berkata demikian semasa sessi ceramah bersama penyokong beliau di Sungai Petani malam tadi.

12 tahun dahulu semasa Anwar Ibrahim dipecat UMNO, beliau telah melakukan road show satu Malaysia dengan mandakwa beliau dizalimi UMNO kerana telah memecat beliau. Sekarang, siapa yang zalim. Adakah Zaid juga akan melakukan perkara yang sama seperti Anwar 12 tahun dahulu?

Wow... Lepas ni ada parti serpihak pula. Tak sabar2 nak menunggu penubuhan parti baru ini. Politik Pembangkang kini semakin menarik. Menyalak lagilah Anwar selepas ini.Post by... Melayu CinDia

3 comments:

Anonymous said...

Parti keluar masuk logo PINTU. Sembang ngan kawan-kawan PKR bodoh and bontot

Bingai @ Bangang said...

Parti baru? Bravo Zaid!

Aku Yang Bingai
1. Satu Ahli Satu Undi di TendangTerajang
2. Antara Zaid, Pak Lah, Tun Ghafar dan Ku Li

Asril Sani said...

Memang dah agak dah.
Zaid masuk PKR ingat boleh jadi Presiden Keadilan satu hari nanti.
Masuk UMNO gagal sebagai menteri.
Ada ke orang yang nak jadi ahli partinya.
Bolehlah ambil 5 MP bekas PKR jadi ahli parti.
Lagi bagus kalau jadi presiden sorang-sorang dengan monyet sebagai ahli.

Powered by Blogger.