Nov 29, 2010

WAKIL PKR FELDA BONGKAR MISI JAHAT ANWAR & MAZLAN !!


Kongres PKR yang berakhir semalam kelihatan semakin kusut. Pelbagai masalah yang dihadapi menemui jalan buntu. Tiba2 kisah FELDA timbul di Kongres tersebut. PKR telah meletakkan kuota perwakilan dari FELDA bagi membahas ucapan Presiden. Wakil FELDA ini seolah2 membuka pekung di dada setelah mengakui PKR mempunyai misi jahat bagi menjatuhkan krelibiliti agensi kerajaan itu sebagai jalan terakhir menarik sokongan pengundi.Ucapan wakil FELDA itu langsung tidak mendapat sambutan perwakilan2 lain kerana mereka tahu ini semua adalah rancangan busuk Anwar dan Mazlan Aliman. Malah, mereka menganggap ianya taktik paling bodoh kerana misi utama yang perlu diselesaikan adalah mengembalikan keyakinan bukan hanya rakyat, tetapi perwakilan2 lain yang semakin keliru dengan perjuangan PKR.

Perwakilan PKR sebenarnya mahukan jalan penyelesaian melalui kongres ini. Pelbagai konflik dalaman PKR yang dilihat semakin kusut dan Anwar selaku De Facto wajar menjawab dengan tepat kesemua isu itu. Langkah menggadaikan maruah FELDA sebenarnya tidak mendatangkan apa2 kesan dalam menghadapi PRU 13 kerana ianya akan mengundang masalah baru di dalam parti itu.

Menurut sumber2 dalaman PKR, Wan Azizah ketika mendengan ucapan wakil FELDA itu memandang Anwar dengan pandangan yang sungguh tajam. Seolah2 tidak bersetuju dengan strategi yang Anwar laksanakan.

Namun begitu, PKR tidak mampu membawa fitnah ini ke kawasan peneroka2 FELDA. Anwar sendiri menggunakan Mazlan Aliman dari PAS sebagai kambing hitam kerana PAS masih ada pengaruh yang tersendiri di kawasan2 FELDA walaupun jauh ketinggalan jika dibandingkan dengan pengaruh BN.

Mazlan Aliman merupakan antara puak Pro Erdogan di dalam PAS yang menjadi sekutu Anwar bagi menjayakan misi ini. Anwar sendiri dikatakan agak ketakutan setiap kali hendak memasuki kawasan FELDA kerana mengakui akan pengaruh BN begitu kuat.

Misi mencapai kemenangan Pakatan menjadi jalan buntu. Hanya ini sahaja jalan terakhir yang masih belum dicuba. Meracuni pemikiran masyarakat FELDA walaupun Mazlan terpaksa menggadai maruah keluarganya yang menggunakan hasil wang FELDA untuk menanggung beliau dari kacil.
"Mazlan, sedarlah di mana engkau dilahirkan. Siapa yang membesarkan kau? Hasil pendapatan FELDA lah engkau dibesarkan. Dengan titik penuh ayah kau menyara hasil pendapatan FELDA."Mengungkap kata2 abang kepada Mazlan,
"Mazlan, kembalilah ke pangkal jalan."Post by... Melayu CinDia

1 comments:

Anak Jawa said...

as salam..

minta link kan blog ini di blog anda. blog anda dalam link blog saya. tq

http://www.anakcucujawa.blogspot.com/
http://ketanggalangit.blogspot.com/
http://pewaris-negara.blogspot.com/
http://anaksufi.blogspot.com/

Powered by Blogger.