Nov 10, 2010

UMNO 'NAJIS DALAM TANDAS' - PAS KELANTAN.
Akibat marah dan dendam PAS Kelantan terhadap UMNO yang menang PRK DUN Galas, ADUN PAS Kelantan Bukit Tunku, Abdul Fatah Harun menggelarkan UMNO umpana Najis Dalam Tandas.

Pada Sidang DUN Kelantan hari ini, ADUN Paloh Datuk Nozula Mat Diah dikatakan mengganggu sessi perbahasan Bajet 2011 Kerajaan Negeri. ADUN Paloh bangun menuntut Sidang DUN menarik semula gelaran yang diberikan oleh ADUN PAS tersebut.

Namun, Timbalan Speaker, Mohd Zaki Ibrahim yang sememangnya mengiyakan gelaran tersebut mengusir ADUN Paloh keluar dewan seterusnya menggantung beliau dari menghadiri sidang DUN selama sehari.

Inilah sikap PAS Kelantan setelah tewas di medan perang. Sudahlah tidak mengaku kesilapan diri. Digelar pula UMNO dengan perkataan2 yang menjijikkan. Siapa yang jijik? Apa yang PAS Kelantan telah lakukan pada rakyat Kelantan sehingga rakyat dizalimi?

PAS Kelantan semakin rakus dan terdesak. Mereka takut dengan bayang2 mereka sendiri sehinggakan sanggup melakukan perbuatan yang terkutuk bagi mencapai kemenangan. Tapi akhirnya tewas juga di DUN Galas.

Buat MB Kelantan, Nik Aziz Nik Mat, kamu tahu kamu sedang bergelut dengan orang2 kamu. Dan kamu tahu, kamu telah menzalimi rakyat. UMNO Kelantan mesti bangkit dari lena. Jangan biarkan kemenangan DUN Galas terhenti begitu sahaja. Kita mesti bersatu. Bersatu menawan semula Kelantan dari kekejaman PAS Kelantan.


Mari kita ingat semula memori PRK DUN Galas...


"Apa nasib anak cucu kami setelah Kerajaan Negeri merampas tanah kami." Wakil Penduduk Orang Asli.KJ bertanya pada MP PAS Kota Bharu mengenai isu tanah di Perkampungan Orang Asli. Lalu MP Kota Bharu menjawab, "Isu tanah awak jangan tanya saya. Awak tanya Husam Musa. Siapalah saya di Kelantan ni. Tak da pape pun."Beberapa hari sebelum Hari Mengundi Nik Aziz telah memberi sogokan kepada Orang Asli sebagai 'sumbangan ikhlas' bagi menutup perilaku Kerajaan Negeri pimpinan beliau yang merampas tanah Orang Asli.


SIAPA NAJIS DALAM TANDAS SEBENARNYA ??Post by... Melayu CinDia

1 comments:

Ida Zul said...

salam gr,

pas lah yg sebenarnya 'najis dlm tandas'! sebab pas menyokong pkr parti yg lambang nya macam lubang mangkuk tandas! sebenarnya Allah SWT nak tunjuk kata2 adun pas bukit tunku, abdul fatah harun ni terbalik kpd puak2 pas sendiri!!! Masyaallah...

Powered by Blogger.