Nov 7, 2010

SAIFUDDIN NASUTION KELUAR PKR ??

Kasihan juga melihat insan bernama Saifuddin Nasution ini. Sejak memegang jawatan Setiausaha Agung PKR, beliau telah menanggung pelbagai bebanan yang dihadapi PKR. Sehinggakan terpaksa menjawab kesemua persoalan yang menjadi kemusykilan ahli.

Saifuddin merupakan antara 3 pemimpin reformis yang masih setia bersama PKR selain Azmin dan Tian Chua. Adakah Saifuddin tidak merasakan berlaku pelbagai penyelewengan di dalam pemilihan ini. Atau beliau turut bersubahat?

Ramai yang mengenali Saifuddin ini sejak dari UMNO lagi. Beliau seorang yang sangat bekerja keras dan memberi komitmen yang sepenuhnya dalam menjalankan tugas. Tetapi dalam pada yang sama, ramai yang menganggap beliau terlalu mengikut telunjuk Anwar sehinggakan buat2 tak nampak dengan penyelewengan yang dilakukan bos beliau ini.

Saifuddin sewajarnya insaf dengan apa yang berlaku. Keadaan seolah2 tidak terkawal da. Pemilihan PKR telah menunjukkan bukti. Baru sahaja maklumat diterima bahawa terdapat penjualan kertas undi semasa berlakunya pemilihan. Ini berpunca daripada pengurangan peratusan keluar mengundi. Seolah2 ahli PKR sendiri memberontak.

Saya doakan agar YB Saifuddin Nasution sedar dan insaf akan apa yang berlaku. Saya sedih kerana dahulu beliau antara pejuang Pemuda UMNO yang begitu lantang dan merupakan rakan karib seperjuangan ayah saya di dalam Pemuda UMNO 14 tahun yang lalu.

Uncle Saifuddin... Insaflah.


Post by... Melayu CinDia

6 comments:

jiwakita said...

salam....

dah ada tapak,ada muka dan ada jawatan...sayang looo mau lepas...

gayutlah lama-lama...

kemungkaran dalaman PKR..buat dek jer..
jangan tersungkur udah le...

Aku,Pasbuih Dan Siamang said...

SAIFUDDIN INI PUN SPESIS UMNO JUGA SAPA DATO' SHALAN NASUTION,PUAK2 INI TAK RUGI BERPOLITIK SEBAB MEREKA ADALAH JALANG POLITIK BANGSA BOLEH HIDUP DIMANA SAJA BAIK BERSAMA UMNO MAUPUN DAP.

berahi said...

boleh bukak kilang ubat jerawat!

Anonymous said...

Eh..bukankah Dato Shalan Nasution abang Saifudin dan SETIAUSAHA POLITIK TOK NAJIB. JENG..JENG ADA POLITICAL LINKAGES TAK Kenapa Presiden PKR Wan Azizah senyap aje
tah cakap apa2 pun hanya Annuar sahaja berbunyi. Itulah sebabnya tak boleh libatkan ahli keluarga dalam jawatan tinngi dalam parti kerana ada kepentingan peribadi. Tentulah isteri dengar cakap suami jadi macamana nak bela rakyat kalau presiden dengar cakap ahli keluarga. Apa daaaa, bodoh betul orang2 PKR macam tak boleh berfikir waras.

Anonymous said...

Shahrir Samad ngan Khalid Samad pun adik beradik...tapi politik lain-lain... sorang BN sorang PAS...takde hal pun...yang penting hepi!!!

Anonymous said...

janji masyukkk

Powered by Blogger.