Nov 12, 2010

PRU 13 - ANWAR NAK CALON PKR MUKA JAMBU !!


"Calon PKR yang dipilih mungkin berumur dalam lingkungan 20-an atau 30-an kerana mereka akan menjadi tarikan kepada pengundi."


Anwar oh Anwar. Tak serik2. De Facto PKR ini mendakwa, ini adalah strategi terbaik parti itu yang akan dilakukan untuk menghadapi pilihan raya umum akan datang yang dipercayai diadakan tidak lama lagi.


Anwar berkata ini adalah selaras dengan jolokan parti itu sebagai parti "Reformasi", dan juga pengalaman sebelum ini menunjukkan calon muka lama PKR berkemungkinan tewas pada pilihan raya.

Anwar berkata demikian semasa berucap pada ceramah yang dianjurkan oleh Persatuan Koresponden Asing Singapura (FCA) di Singapura semalam. Anwar. Kenapa Anwar, calon yang berumur sudah tak boleh buat kerja ke? Habis tu, kamu tu masih muda ke?

Yang peliknya, umur 20an pun boleh jadi Ahli Parlimen. Mudanya... Muka kena jambu ke Anwar? Tak serik2 lagi orang tua ni.

Mengenai dakwaan bekas calon Timbalan Presiden PKR, Datuk Zaid Ibrahim berkaitan penipuan dalam pemilihan parti, Anwar berkata beliau tidak terbabit dengan pemilihan itu dan menggesa Zaid mengemukakan aduan kepada Jawatankuasa Pemilihan parti. Jawapan 'play safe' nampaknya Anwar.

Semasa ceramah di Singapura ini, Anwar dikatakan tergagap2 menjawab pelbagai persoalan mengenai masalah dalaman PKR. Dan biasalah, orang tua ni berkempen mengutuk Kerajaan Malaysia yang dikatakan korupsi.

Siapa korupsi Anwar? Sudahlah menipu orang. Orang luar pula tu. Saya amat berharap Kementerian Luar dapat memantau Ketua Pembangkang ni. Nak tipu rakyat Malaysia sudah tak jalan, dicanang pula penipuan2 ini di luar Negara.


Post by... Melayu CinDia

1 comments:

Asril Sani said...

Sayapun jambu juga Uncle Nuar.
Tapi saya bukan penyokong parti anda.
Kes Saiful patut jadi tauladan kepada jambu-jambu yang nak kerja dengannya.
Itu nasihat Papa saya.

Powered by Blogger.