Nov 2, 2010

LAKONAN TERBAIK HASIL SOGOKAN - ORANG ASLI BIMBANG !!

Mu sokong lo PAH.. Mu nok pitih? Bagi 500 riyal, kito bereh.


Benarlah apa yang diperkatakan masyarakat Perkampungan Orang Asli di Post Brooke. Memang ada kelompok kecil Orang Asli yang telah disogok PAS bagi berkempen menyokong parti ini.

Sehinggakan Nik Aziz sekali lagi berjanji, mengulangi ayat yang sama seperti pilihanraya2 sebelum ini, berjanji akan memberi geran tanah tersebut. Pendedahan saya dan beberapa blogger yang meminta pandangan ikhlas dari beberapa masyarakat Orang Asli disini ternyata menjadi kenyataan.

Ini lebih membimbangkan mereka kerana disebabkan kelompok kecil ini jugalah, Tanah Ladang dan penempatan mereka kesemuanya musnah. Geran apa lagi yang hendak diberi? Lebih separuh telah ditarah? Dijual pada taukeh-taukeh Singapore? Bagaimana hendak diberi pampasan? Kesemua itu tidak dijawab.

Bila habis tanah-tanah ladang, penempatan dan tanah perkuburan mereka dijual kerajaan, bagi nak kemaskini geran? Nik Aziz semakin bijak menggunakan taktik-taktik kotor semata-mata untuk mengaburi mata masyarakat luar. Walhal, ternyata semua ini hanya janji-janji manis.


Post by... Melayu CinDia


0 comments:

Powered by Blogger.