Nov 28, 2010

KONGRES PKR - WAN AZIZAH GADUH BESAR DGN. ANWAR ??

Wan Azizah yang sebelum ini diam membisu mengenai masalah dalaman PKR kini mula bersuara. Presiden PKR telah berucap di hadapan kesemua perwakilan parti itu di Kongres PKR yang diadakan hari ini. Ucapan Wan Azizah kelihatan biasa dan bersahaja. Tidak banyak isu yang benar2 memberi keyakinan kepada perwakilan2 untuk kembali memberi kepercayaan terhadap kepimpinannya.

Apa yang diberitahu dari sumber2 dalaman PKR, sebelum berlangsungnya Kongres tersebut Wan Azizah dikatakan mengamuk dan bertikam lidah dengan suaminya Anwar Ibrahim yang menjadi punca ketidakyakinan ahli2 terhadap pimpinan beliau. Ucapan beliau hanya sebagai syarat kerana beliau masih lagi seorang Presiden PKR.Wan Azizah juga dikatakan berang dengan Anwar yang menikam Zaid Ibrahim dari belakang demi menaikkan nama Azmin Ali, yang sememangnya tidak boleh dipercayai. Wan Azizah mencabar Anwar jika suaminya itu dihumban semula ke dalam penjara, Azmin tidak akan berjuang untuk De Focto PKR itu.

Wan Azizah juga kesal dengan suaminya yang terlalu melambung Azmin Ali sehinggakan lupa peranan beliau sebagai Presiden yang jauh lebih banyak berkorban untuk suaminya dan parti. Wan Azizah tidak lagi mampu manahan strategi kotor Anwar dan mahu semua ini dihentikan serta merta.

Kasihan Kak Wan... Sabar Kak Wan. Melayu CinDia turut bersedih dengan apa yang berlaku.Post by... Melayu CinDia

1 comments:

Anonymous said...

Sudah jadi kewajipan sang isteri terpaksa berkorban segala2nya pada suami tercinta........

Powered by Blogger.