Nov 8, 2010

DR. ASRI SUDAH SESAT !! - HANTU ZURAIDA.

Sepertimana yang kita sedia maklum, bekas Mufti Perlis Dr. Mohd Asri Zainul Abidin telah membuat kenyataan pedas terhadap De Focto PKR, Anwar Ibrahim. Beliau telah mencadangkan agar Dinasour2 PKR seperti Anwar Ibrahim agar berundur dari arena politik tanah air agar dapat memberi peluang kepada pemimpin lapisan berkualiti.

Saya teringat akan Ceramah2 Dr. Asri yang dihadiri oleh pemimpin2 PKR dan PAS yang menyokong beliau. Antara Pemimpin tersebut, Ketua Wanita PKR YB. Zuraida dan Shaari Sungib. Tapi saya nak bercakap pasal YB. Zuraida sebab dia dikatakan penyokong kuat Dr. Asri. Agaknya apa reaksi dia bila dengar pandangan Tok Guru (Dr. Asri) dia ni? Atau Zuraida memang sudah maki hamun Dr. Asri ni? Wow, Tok Guru dia pun boleh maki. Hanya kerana mahu mempertahankan Abang Anwarku yang tercinta?

Zuraida sewajarnya menerima pandangan Dr. Asri kerana beliau seorang tokoh agama. Malah, Zuraida sendiri seringkali mendengar ceramah Agama beliau. Jika hendak dibandingkan dengan Anwar, Dr. Asri mempunyai pendidikan agama yang lebih tinggi. Betul tak Zuraida?

Atau Zuraida sudah berpaling tadah? Tukar Tok Guru? Dulu pilih Dr. Asri mungkin kerana Zuraida mensasarkan Dr. Asri akan bersama PKR atau PAS. Alih2, lain pula jadinya. Siapa Tok Guru pilihan Zuraida selepas ini?

Bukan apa. Saya agak pelik. Ramai sebenarnya pengikut Dr. Asri dalam PKR dan PAS. Tapi apabila Tokoh Agama ini memberi pandangan mengenai kepimpinan Anwar, yang senyap satu hal, yang maki hamun pun ada.


"Seperti biasa, mereka melenting, buruk sangka dan membuat anggapan yang bukan2. Mereka enggan terima hakikat dan membuat serangan peribadi"
(Sumber Sinar Harian)


Itulah luahan Dr. Asri apabila memberi pandangan mengenai Anwar. Siapa yang buat serangan peribadi ni? Zuraida ke? Ish... Dulu dipuja Dr. Asri. Sampaikan masa hari penangkapan beliau oleh Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS), Zuraida lah orang yang paling melenting. Menyalak macam hantu. Takut bila tengok. Sekarang? Apa cerita makcik?

Zuraida.. Janganlah macam itu. Anda sepatutnya mempertahankan Dr. Asri kerana pandangan beliau memang benar. Terimalah Zuraida.


Post by... Melayu CinDia0 comments:

Powered by Blogger.