Nov 12, 2010

DAP GELAR MELAYU MACAM MONYET !!

"Demonstrasi yang mereka lakukan mengancam pelancongan negeri. Tindak tanduk penyokong tersebut, serupa monyet yang mengoncang pintu pagar seolah-olah nak runtuhkan pagar berkenaan,"


Itu kenyataan ADUN DAP Seri Delima , RSN Rayer (gambar di atas) ketika di tanya mengenai tindakan sekumpulan Melayu yang bertindak melakukan demonstrasi di hadapan Bangunan Dewan Undangan Negeri Pulau Pinang.

Demonstrasi itu dilakukan akibat tindakan Kerajaan Negeri menaikkan tarif air, mengambil tanah rakyat di Balik Pulau untuk pembinaan sebuah universiti swasta, serta larangan peniaga Melayu untuk berniaga di tingkat tiga Kompleks Tun Abdul Razak (KOMTAR).

Kenapa sebegitu buruk gelaran ADUN Seri Delima terhadap mereka? Adakah mereka sedar yang berdemo itu adalah sebahagian rakyat Pulau Pinang? Kenapa tidak memberi kenyataan balas bagi menyelesaikan masalah2 tersebut?


Perhimpunan BERSIH berdemonstrasi di sekitar Bandar Kuala Lumpur satu ketika dahulu yang dicanang kononnya suara rakyat Malaysia juga dikatakan monyet? Ni orang2 yang berkopiah dan berjanggut seperti gambar di atas? Mereka semua ni barua2 DAP. Monyetkah mereka ini? ADUN DAP ini janganlah begitu bongkak dengan jawatan yang dipegang kini sehinggakan sanggup menggelarkan Monyet pada rakyat Pulau Pinang.

Sehina itu gelaran beliau terhadap rakyat Pulau Pinang yang kebetulan pula berbangsa Melayu. Janganlah memberi alasan bahawa demonstrasi itu telah menyebabkan kerosakan harta benda. Setakat pagar Bangunan DUN Pulau Pinang. Bagaimana pula dengan demonstrasi Pembangkang, lagi macam2 kerosakan harta benda. Keselamatan orang ramai pun tidak dijamin. Habis sampai lampu isyarat pun dijahanamkan juga.

Kumpulan Hindraf juga satu ketika dahulu berdemo. Banyak harta benda awam yang rosak. Itu tidak mengancam pelancongan ke? Hampir kesemua saluran media di dunia menyiarkannya. Siapa mereka? Monyet.. Pandai pula memberi alasan itu adalah suara keramat rakyat. Sampai 'RAJA MONYET', Anwar Ibrahim datang membela mereka. Kononnya pemimpin Makkal Sakhti.

Penduduk2 India di Kampung Buah Pala berdemonstrasi menuntut hak tanah mereka. Sehinggakan melutut minta tanah mereka tidak dirampas. Adakah mereka ini digelar sebagai monyet?

Bila kita tulis kenyataan2 sebegini, dikatakan Melayu RASIS. Tapi yang ADUN DAP gelarkan kumpulan Melayu ini sebagai monyet, tidak pula bersifat perkauman? Janganlah suka putar belit isu. Kerana isu ini amat berat dan memerlukan suara rakyat. Mana janji2 DAP yang akan membela rakyat Malaysia tanpa mengira kaum? Ternyata hanya Kerajaan Barisan Nasional mampu melakukannya.

Ternyata DAP sudah keterlaluan. DAP sebenarnya yang menghina rakyat. DAP kini kemarukkan kuasa dan terus menerus menyeksa rakyat. Inikah contoh kepimpinan Umar Ibnu Abdul Aziz? Jangan hina krelibiliti Pemimpin Islam. Jangan pergunakan Ulama' tersohor ini sebagai bahan pancingan pengundi Melayu di Pulau Pinang.

DAP ternyata tidak berpegang pada semangat patriotik dan perpaduan kaum yang dicanang sebelum ini. Mereka hanya memperdagang rakyat untuk mengaut keuntungan masing2. Ini yang sebelum ini mereka dakwa terhadap kepimpinan UMNO dan BN.

Lim Guan Eng tersenyum lebar dengan gelaran ini. Ternyata kepimpinan PAKATAN menzalimi rakyat.

SAYA MENDESAK.... DAN SAYA TERUS MENDESAK... AGAR PIHAK BERTANGGUNGJAWAB MENDAKWA ADUN SERI DELIMA.

KITA MESTI MENDESAK RSN RAYER MEMINTA MAAF SECARA TERBUKA TERHADAP RAKYAT PULAU PINANG DAN MENYELESAIKAN ISU2 YANG DIBANGKITKAN DI PULAU PINANG.


ATAU HUMBANKAN DIA KE DALAM I.S.A. ATAS KETERLANJUNGAN DIA MENGHINA RAKYAT PULAU PINANG SEBAGAI MONYET.


Post by... Melayu CinDia

4 comments:

Jeffry said...

EH SI RAYER TU KAN BEROK JADIAN!..TU PSL DIA TELONCAT2 KETAKUTAN MCM BEROK BILE TENGOK RAMAI ORG GONCANG PINTU PAGAR TU BROO. KEHKEHKEH

Anonymous said...

Itulah habuan setimpal orang-orang Melayu Pulau Pinang yang menjual undi mereka kepada pihak Pakatan Rakyat (DAPig/PAS/PKR). Ini baru sikit KELING PARIA tu kata orang Melayu macam monyet anda semua dah melenting tetapi tanyalah diri anda siapa yang berikan KELING PARIA tu kuasa?? Bukan ke anda sendiri?

Bumi Boy said...

Hanya monyet yang kenal monyet.
Taruklah gambar orang India bakar diri marah pasal roboh kuil kat Puchong.
Mereka juga berdmonstrasi depan rumah Raja Liwat di Segambut.
Tapi Anwar monyet dan DAP monyet buat tak tau je.

Aisanda said...

mari kita beramai-ramai membeli cermin muka yang besar untuk dihadiahkan kepadanya.

Powered by Blogger.