Nov 18, 2010

BONGKAR !! - MAZLAN AGEN ANWAR RAMPAS HARTA FELDA.


Apabila bercakap soal insan bernama Mazlan Aliman, ramai yang mengaitkan beliau dengan FELDA. Beliau merupakan antara insan yang cuba untuk menjatuhkan krelibiliti FELDA. Walaupun beliau dibesarkan dari keluarga FELDA, rasa dendam serta agenda sempit bagi mendapat populariti murahan terus membuak2.

Apabila saya mengkaji isu Mazlan Aliman, terdengar cerita2 dari rakan2 rapat keluarga beliau yang mengatakan beliau seringkali berhubung dengan Idolanya, Anwar Ibrahim. Malah di dalam PAS sendiri, beliau merupakan kumpulan Erdogan yang rapat dengan YB. Salahuddin Ayob, YB. Mahfuz Omar, YB. Husam Musa, YB. Dr. Hatta Ramli dan yang lain.

Ada juga yang mengatakan bahawa setiap isu yang dibawa Mazlan adalah idea dan salah satu strategi yang diketengahkan Anwar. Anwar Ibrahim telah merancang untuk menawan hati pengundi2 di kawasan FELDA yang sememangnya memberi kesan politik terhadap karier politik Ketua Pembangkang ini pada PRU 13.

Impian untuk menawan Pahang dan Johor juga merupakan salah satu faktor Ahli Parlimen Permatang Pauh ini menggunakan Mazlan sebagai balaci untuk menghasut peneroka2 FELDA agar memberontak dengan mengundi Pakatan Pembangkang pada PRU 13.

Pelbagai dakwaan dan manipulasi terhadap isu FELDA telah dirancang.Rancangan ini pada awalnya sejak PRU 12 lagi. Namun ianya tidak kesampaian. Pengaruh Mazlan yang diketengahkan di Johor telah mendapat maklum balas negatif dari pengundi di Negeri itu. Malah, YB. Salahuddin Ayob yang juga merupakan pemimpin PAS Johor gagal menggunakan Mazlan bagi tujuan kotor itu.

Kini Pahang menjadi medan pertempuran Mazlan. Pelbagai perancangan akan disusun lagi selepas ini agar peneroka2 FELDA terus dihasut dengan dakwaan2 palsu tetapi dengan nada yang memberi kesan pada pengundi2 peneroka.

Krelibiliti Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Najib Tun Razak juga menjadi salaah satu faktor terhadap strategi menjatuhkan FELDA. DS Najib merupakan antara tulang belakang yang banyak memberi pembangunan kepada FELDA dan warganya secara umum.

Strategi PRU 12 digunakan semula khas untuk menawan hati peneroka FELDA. Anwar akan menggunakan segala pengaruh yang ada untuk menjatuhkan krelibiliti FELDA dengan menggunakan Mazlan.

Tapi peneroka2 FELDA tidak bodoh. Mereka telah didedahkan dengan pelbagai insentif dari FELDA dan amat bersyukur dengan bantuan demi bantuan Agensi Kerajaan ini bagi membela nasib peneroka.

Anwar kini dalam keadaan dilema setelah banyak blog menghentam balaci beliau, Mazlan Aliman. Malah Mazlan gagal menjawab segala persoalan yang timbul yang didedahkan oleh beberapa blog yang berpengaruh. Isu ladang rakyat di Kelantan merupakan kemuncak kebuntuan Mazlan yang memegang portfolio hal ehwal Tanah di dalam PAS Pusat.Mengungkap kata2 abang kepada Mazlan,
"Mazlan, kembalilah ke pangkal jalan."Post by... Melayu CinDia

2 comments:

Anonymous said...

Elok lah kamu kembali ke pangkal jalan sebab makin lama kamu menulis makin terbongkar kebodohan kamu.
Percaya lah apa yang kamu lakukan akan menerima balasan dan di masa itu penyesalan tidak berguna.
Betul haprak punya orang!!! hahahahaha

Anonymous said...

Mazlan da xleh wat pape da...

Anwar memang akan guna mcm2 cara utk jatuhkan BN..

Bak kate poltik... CARA KOTOR..

Syabas Gelombang Rakyat..

Powered by Blogger.