Nov 6, 2010

BILA NAJIB TUN RAZAK NAK MATI NI ? - HUSAM MUSA.

Sepanjang tempoh kempen PRK Dun Galas, tiada suara2 sumbang dari Exco Kerajaan Negeri, YB Husam Musa ni. Diam membisu. Tak tahulah kenapa. Mungkin takut ditanam hidup2 oleh Orang Asli di Loging sebab dok sibuk tarah balak.


Tapi hari ini, 2 hari selepas PRK Dun Galas, Husam Musa kembali. Tapi tak bagi kenyataan mengenai atau maklum balas mengenai kekalahan PAS di Dun tersebut pun. Dia bertanya dan persoalkan kesihatan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib.


Dia ingin penjelasan mengenai kesihatan Presiden UMNO ini. Kerana dia dakwa pihak Kerajaan Persekutuan seolah2 menipu rakyat. Adakah benar Datuk Seri Najib ini tidak kritikal? Husam Musa juga tidak mahu masalah kesihatan PM memberi kesan terhadap ekonomi Negara.


Cara beliau persoalkan ini seolah2 Datuk Seri Najib ini sudah tenat. Ada yang kata kena strok. Malam tadi semasa saya bertemu dengan Setiausaha Politik Datuk Seri Najib, Dato' Dr. Shafei Abdullah, saya ada bertanya mengenai kesihatan bos beliau.

"Beliau ok. Cuma terkena penyakit cacar. Cuma muka dan badan2 beliau habis berbintik2," Itu jawapan beliau mengenai kesihatan PM.

Husam Musa ni sudah tak ada modal untuk hentam UMNO kot. Isu PM masuk hospital pun boleh dipersoalkan sebagai modal Politik. Husam Musa sepatutnya menjawab isu yang lebih penting iaitu mengenai Balak dan tanah Orang Asli yang dirampas. Sampai hari ini beliau tidak menjawab isu ini.

Malah, semasa Ketua Pemuda UMNO Malaysia, Khairy Jamaluddin bertanya soalan mengenai hal tanah Orang Asli dan Balak kepada Ahli Parlimen Kota Bharu, Wan Abdul Rahim Wan Abdullah, ini jawapannya,

"Soal tanah awak jangan tanya saya. Awak tanya Husam.
Saya tak tahu apa2. Siapalah saya di Kelantan ni"
-Ahli Parlimen PAS Kota Bharu, Wan Abdul Rahim-

Ini jawapan orang kuat PAS di Kelantan. Ahli Parlimen pula tu. Pernah ada jawatan di dalam Kerajaan Negeri Kelantan. YB Husam Musa sebenarnya semakin terdesak. Cuba hendak persoalkan kesihatan PM kita pula. Orang2 Asli di Kelantan kalau jumpa Husam ni, koma rasanya Husam di Hospital.


Post by... Melayu CinDia


3 comments:

Anonymous said...

Nama dia pun Husam, tentu otak dia pun Kusam.

Anonymous said...

Husam musa perlu tumpu perhatian projek itik telor dengan kambing jah tak yah sibuk2 ...

anti bohmau said...

salam,

tahun2 90'an dulu ada member aku yg amat terpegun dgn imej warak husam ni yg baru berjinak2 dgn pas hingga menamakan anaknya yg baru lahir dgn nama husam. aku tk tahulah kalau hari ini member ku tu masih terpegun dgn husam kambing ni!!!!
esoksok kalu orang dah 'londehkan' imej husam yg sebenar, mahuka member aku tu anaknya bernamakan 'husam' lagi???

Powered by Blogger.