Nov 9, 2010

ANWAR RAJA SYAITAN - MUSTAFFA KAMIL AYOB.

Saya sebenarnya agak terkejut dengan tindakan Calon Timbalan Presiden PKR, Mustaffa Kamil Ayob yang turut bertindak menghentam sifunya, Anwar Ibrahim mengenai proses pemilihan PKR yang sedang hangit diperkatakan.

Mustaffa yang kita kenali adalah seorang kenalan rapat Anwar Ibrahim. Beliau merupakan anak didik Anwar sejak dari ABIM hinggalah dipanggil menyertai UMNO bersama2 Anwar. Setelah Anwar dipecat dari UMNO, Mustaffa antara individu reformis terkenal yang memperjuangkan nasib Anwar ketika itu.

Kenapa Mustaffa memilih untuk bersama2 dengan Zaid Ibrahim dalam situasi sekarang? Adakah Anwar telah meliwat karier politik beliau. Kerakusan Anwar bersama2 Azmin kini kelihatan semakin tenat sehinggakan Mustaffa yang sangat rapat dengan Anwar inipun sanggup bersengkongkol dengan Zaid untuk menjatuhkan De Facto PKR ini.

Jika dikaji semula, Mustaffa adalah satu2nya pemimpin PKR yang lahir dari legasi ABIM. Maka tindakan beliau sememangnya membawa suara bekas2 ahli ABIM di dalam PKR. Anwar nampaknya tidak memerlukan lagi legasi ABIM lagi kerana ia dikatakan tidak memberi sebarang kesan di dalam PKR dalam situasi sekarang.

Adakah pemimpin2 ABIM masih menghormati Anwar? Adakah pemimpin ABIM di dalam PKR akan turut bertindak protes bersama2 Mustaffa? Bukankah Anwar banyak 'berjasa' dengan mereka ketika di dalam UMNO dahulu?

Mustaffa akhirnya turut diliwat Anwar. Anwar kini tidak mampu mengawal nafsunya. Nafsu untuk terus berkuasa. Sehingga dia lupa. Lupa akan jasa teman2 seperjuangannya satu ketika dahulu.

Anwar kini kembali. Kembali dengan aura Syaitannya. Buat semua teman2ku di dalam PKR.


Post by... Melayu CinDia1 comments:

melayurayadaily said...

Tahniah GR pasti menarik ramai pembaca. Hebat ! Habislah Anwar semua melayu yang berkualiti dalam PKR meliwat anwar beramai.

Powered by Blogger.