Nov 9, 2010

ANWAR MEMANG SEORANG PELIWAT - ZAID IBRAHIM.

"Anwar dan Azmin mesti berundur kerana mereka punca segala masalah (dalam PKR)”


Zaid Ibrahim ni memang sudah memberontak. Dia nak cantas Anwar dan Azmin dalam PKR. Anwar memang seorang peliwat dalam PKR. Sidang akhbar Zaid ini memjadi titik permulaan perang saraf terhadap Anwar. Turut hadir memberi sokongan pesaing beliau, Mstafa Kamil Ayob. Calon Naib Presiden N Gobalakrishnan juga ada dalam rumah itu tetapi tidak sertai sidang akhbar. Zaid antara lain menegaskan beliau TAK AKAN KELUAR PKR.

Katanya kenapa beliau perlu keluar parti.Menurut Zaid beliau hanya menyuarakan rasa tidak puashati akar umbi terhadap kepincangan pemilihan PKR.Dakwannya hanya puak Azmin Ali saja yang puashati dengan proses pemilihan.

Mustafa pula memberitahu ada 162 aduan terhadap Jawatankuasa Pemilihan Parti. Beliau memberi tempoh 48 jam untuk supaya batalkan pemilihan jika tidak akan mengambil tindakan lebih tegas. Menurut Zaid mereka mempunyai bukti lengkap tentang kong kalikong dalam proses pemilihan.Ia dalam bentuk video,gambar dan lain-lain.

Katanya ia akan diserahkan kepada parti. Beliau juga menegaskan PKR nak buat reform Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Azmin harus keluar dari parti. Dakwannya kedua merekalah punca masalah dalam parti itu.Zaid juga dengan nada sinis dan tertawa mendakwa Anwar ada banyak masalah peribadi.Beliau tidak menyebutnya.

Azmin pula ada banyak isu. Katanya Anwar harus lepaskan memimpin PKR manakala Azmin tarik diri dari pemilihan jawatan Timbalan Presiden PKR.


Sementara itu Datuk Seri Anwar Ibrahim dan para pimpinan PKR yang rapatnya ketika ditemui cuba downplay tindakan Zaid itu sebagai tindak tanduk orang yang tidak dapat menerima kekalahan daripada undi dalam pemilihan yang diterima setakat ini khususnya dari Sabah hujung minggu lepas. Anwar sendiri meminta Zaid membuktikan dakwaannya mengenai kepincangan dan penyelewengan dalam pemilhan jawatan PKR.

Beliau yang ditemui di lobi Parlimen berkata dalam pemilihan demokratik pasti ada yang menang dan yang kalah.
Seorang Ahli Parlimen PKR yang tidak mahu disebut namanya ‘menyambut baik’ pengumuman Zaid dan menyifatkannya akan menyelesaikan ‘satu bab orang yang bermasalah dalam parti.’

Beliau mendakwa Zaid menggunakan alasan dakwaan kepincangan dalam pemilihan untuk membuat exit (langkah keluar) yang glamour.
Katanya trendnya sama semasa beliau bertindak keluar dari UMNO dahulu.” Dia pandai cari alasan yang bikin gempar agar nampak dirinya hebat,” katanya yang menilai hal Zaid ini kacang putih sahaja. Baginya Zaid kini terkontang kanting dan akan lenyap begitu sahaja.

Post by... Melayu CinDia.


2 comments:

Anonymous said...

muhahahahahhahahahahhah kuburkan PKR muahahhahahahahahaahahah zaid+anwar+azmin 2x5x2 muahahahhahahahahahahahaha take out both of u

Bumi Boy said...

Masalah ke tak bermasaah ke ada ke orang Melayu sokong Keadilan atau DAP?
Anwar memang layak KY Jelly lantik dia sebagai Duta.
Zaid pula patut jadi duta Chivas Regal.
Birds of a feather flock together.

Powered by Blogger.