Oct 28, 2010

PRK GALAS - PAS SOGOK RM 500 !!!

WOW!! RM 500. Itulah pendedahan beberapa penduduk di kawasan penempatan Orang Asli. Isu ini timbul apabila saya dan beberapa rakan blogger membuat pemantauan mengenai status tanah di sini.

Sogokan ini berlaku sebagai langkah terdesak PAS yang mahu memecah tradisi untuk menang di Peti Undi kawasan penempatan minoriti ini pada PRU 12. Namun, apabila ditanya pula soal status tanah mereka, PAS Kelantan diam membisu lalu membuat tawaran Wang Ringgit. Bayangkan berapa nilai sogokan yang ditawarkan pada PRK DUN Galas kali ini?

Apa ke bodoh strategi yang dilakukan PAS Kelantan terhadap Orang Asli? Adakah nilai RM 500 ini mampu menyelesaikan masalah besar status tanah yang berlaku terhadap mereka sejak 20 TAHUN (Pemerintahan PAS)?

Tanah yang dimiliki mereka adalah hasil titik penuh nenek moyang mereka. Sudahlah tidak diberi geran, di jual pula kepada pihak luar dari sebuah Negara yang sentiasa menghina kita?

JUAL TANAH ??? Nantikan pendedahan ini... Teruskan melayari blog Gelombang Rakyat..


Post by... Melayu CinDia


3 comments:

Anonymous said...

tanya pas mana senarai nama yang dapat duit dari ladang rakyat, rakyat kelantan ke orang luar, bila bermula dapat duit duit tu semalam, esok, tahun depan?

Anonymous said...

tue tajuk berita 15 May 2009... awat lama sangat... xde berita terkini ke untuk jadi isu kat Galas

Anonymous said...

Pas sudah mulakan kerja kerja kotor mereka apa yg takut sangat sampai beri rahsuah pada kaum org Asli yg mana selama ini tak terbela dibawah pemerintahan PAS dikelantan kerana undi sanggup berbuat dosa parti islam apa macam ni lebeh baik tukar nama saja tak payah pakai lambang islam buat malu saja.

Powered by Blogger.