Oct 1, 2010

ISU SU LYN 'MALAYSIAN INSIDER' - BUKTI PUTERI UMNO LEMBIK !!

Pergerakan Puteri UMNO Malaysia, membuat laporan polis berhubung tulisan berbentuk manipulasi yang ditulis oleh wartawan Malaysian Insider, Boo Su-Lyn. Menurut Ketua Penerangannya, Nordiana Shafie, apa yang dinyatakan oleh Su-Lyn dalam tulisannya hanya petikan sebahagian daripada ucapan yang disampaikan oleh Timbalan Pengarah Biro Tata Negara (BTN) Wilayah Persekutuan, Hamim Husin

“Wartawan tersebut sengaja memanipulasikannya untuk membangkitkan kononnya UMNO adalah parti perkauman,” katanya seperti dilapor UMNO-Online.com Beliau berkata demikian selepas mengiringi Exconya Seriwani Sabtu membuat laporan polis berhubung hal terbabit di Balai Polis Dang Wangi, Kuala Lumpur,Jumaat.


“Mereka tidak beretika, tidak tahu menghormati majlis yang diadakan, dan melakukan sesuatu yang tidak wajar sebagai seorang wartawan,” jelasnya. Dakwa Nordiana, sesi ceramah yang diadakan adalah tertutup dan pengumuman telah pun dilakukan bagi meminta pihak media keluar dari dalam dewan semasa program Dialog Bersama Negarawan di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC), Isnin lalu.

“Kita buat laporan polis kerana kita menafikan dakwaan yang ditulis oleh wartawan tersebut malahan semua ahli-ahli pergerakan Puteri yang hadir dalam majlis tersebut bersedia untuk menjadi saksi,” tegasnya. Terang Nordiana lagi, semasa majlis tersebut berlangsung, wartawan tersebut telah berlegar-legar di sekitar dewan tetapi telah diminta keluar oleh urus setia apabila menyedari kelibat beliau. Lebih teruk lagi, penghinaan dilakukan apabila Su-Lyn turut menyamar dengan memakai tudung dan menyelinap masik ke dalam majlis. Bukankah itu satu perbuatan yang kurang ajar,” tegasnya lagi.

Program sehari yang yang berlangsung Isnin lalu dihadiri 1,200 ahli pergerakan itu turut melibatkan sesi ceramah tertutup yang disampaikan oleh penganalisis jenayah, Kamal Affendi dan dialog bersama Mantan Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad.

Ini sebenarnya satu pengajaran buat Pergerakan Puteri UMNO Malaysia agar lebih berhati-hati dan bersungguh-sungguh dalam melaksana agenda perjuangan. Puteri UMNO mesti lebih berani bersuara dan lantang agar tidak mudah terperdaya dengan anasir-anasir luar sebegini.

Jangan biarkan Puteri UMNO sekadar hiasan atau super expose UMNO sahaja..


PUTERI UMNO... WAKE UP!!!

DATUK ROSNAH (KETUA PUTERI), YOU SHOULD DO SOMETHING MORE...

I BELIEVE, YOU CAN DO IT BETTER...Post by... Melayu CinDia


4 comments:

Anonymous said...

Buat gedebe sikitlah, gi cari amoy tu, tarik rambut dia dan suruh dia tauk ketampi 1 ribu kali dan tulis SAYA MINTAK MAAF DAN TAK AKAN SKODENG LAGI LEPAS NI ..10 ribu kali, baru lepaskan dia!

Esperalzi said...

Bodoh betul Puteri UMNO! Takkan lah tak dapat cam bahawa si Su Lyn ni impostor dan penyelinap yg selinak ke majlis Puteri UMNO?

Lihat jer muka dia, sebijik muka Cina sepet apek longsi. Dah tu pakai tudung pun tak betul. Kalau bukan tudung pun, itu jelas kain kelumbong (selindang), dan cara dia pakai kelumbong tu pun bukan betul, rambut dia tersembul keluar, pakai macam ad hoc jer..

Anonymous said...

Perbuatan amoy tu bukti KUKUH yang cina di Malaysia demi mencapai matlamat POLITIK mereka, sanggup menyamar sebagai " MUSLIMAH"...

So...Melayu Muslim berhati hati terhadap Lim Guan Eng...yang menyamar sebagai KM Penang yang ambil berat terhadap Muslim Melayu dan Agama Islam.

Berhati hati juga terhadap Melayu "MURTAD " yang bersekongkol dengan LGE/DAP...ia itu PAS/PKR...

Kalau belum memegang Kerajaan Pusat cina di Malaysia dah permainkan orang Melayu dan agama Islam...agaknya apa yang akan berlaku sekiranya PR menguasai Kerajaan Pusat ??

Anonymous said...

Dia ni dulu jual Scratch and Win kat Kaw Rehat Sg Buloh. Rasanya dialah, muka nampak serupa amoi tahun lepas. Entah lah mungkin tersilap.

Powered by Blogger.