Sep 27, 2010

ZAID NAK TAWAN WANGSA MAJU - CABAR UMNO WANGSA MAJU !!

BERIKUT MERUPAKAN ARTIKEL YANG MENGESAHKAN ZAID IBRAHIM BERTANDING DI PARLIMEN WANGSA MAJU PADA PRU 13. SUMBER : GELOMBANG WANGSA MAJU.


GWM pernah menyiarkan artikel pada 7 Ogos 2010 (Zaid Ibrahim Cuba Nasib di Wangsa Maju) mengenai Zaid Ibrahim akan menggantikan Wee Choo Keong yang telah berpatah arang dengan PKR seterusnya menerajui PKR Wangsa Maju.

Blogger Minaq-Jinggo telah mengesahkan artikel GWM di dalam artikel bergambar beliau (PKR – Zaid Ambil Alih Ketua Cabang Wangsa Maju). Gambar di bawah menunjukkan Zaid Ibrahim mengambil alih sebagai Ketua Cabang PKR Wangsa Maju yang baru (Ketua Cabang PKR Wangsa Maju, Zakir Yussoff mengundurkan diri, Zaid Ibrahim menang tanpa bertanding)


Ini bermakna artikel, jangkaan dan ramalan GWM sudah terbukti benar!

Sumber berita yang diberikan oleh Bro X PKR sememangnya tepat dan boleh dipercayai. (terima kasih bro! ... kita boleh bersembang lagi untuk mengetahui perihal strategi PKR Wangsa Maju untuk PRU 13).

Sewaktu GWM menerbitkan artikel ini pada Ogos lalu, UMNO Wangsa Maju hanya memandang sepi dan hanya melihat dengan sebelah mata artikel ini.


Pada waktu itu, GWM telah memberi hint Zaid Ibrahim sudah mula menyusun langkah di Wangsa Maju kepada UMNO Wangsa Maju. GWM cukup yakin dengan kesahihannya sumber berita yang diterima.

Agak malang, first impression yang diterima adalah GWM diketawakan. Al Maklumlah ... blogger jalanan! blogger yang ‘low class’. Siapalah GWM di mata UMNO Wangsa Maju!

GWM pernah memberi pandangan agar UMNO Wangsa Maju bekerja lebih keras kerana pengaruh dan sokongan ke atas Zaid Ibrahim cukup kuat. Lebih mantap dari Wee Choo Keong sebenarnya.


GWM cukup yakin bahawasanya sekali Zaid Ibrahim melabur dan menabur wang di Wangsa Maju, undi orang Melayu akan berpindah serta merta.

Kekuatan yang ada pada Zaid Ibrahim adalah kerana beliau mempunyai wang! Dan kerana itulah sokongan waima pengaruh akan datang bertalu talu. Iktibar yang paling baik, sewaktu Pilihanraya Kecil Hulu Selangor tempoh hari.

The Golden Boy DAP ini cukup kaya raya dengan hasil dari kes kes projek penswastaan Kerajaan dan keperluan ‘conveyancing’ sewaktu berada di dalam UMNO dahulu.


GWM ingin mengingatkan kembali UMNO Wangsa Maju supaya lebih alert dan bekerja keras dari sekarang jika mahu kerusi Parlimen Wangsa Maju jatuh kembali ke tangan BN. Tolong ingatkan juga rakan rakan komponen parti di dalam BN.

Tak tahulah ... sekiranya amaran ini sekali lagi di pandang sepi oleh UMNO Wangsa Maju. Atau UMNO Wangsa Maju sudah pun mengorak langkah mulai sekarang.

Kerana apa yang GWM lihat, UMNO Wangsa Maju masih lagi tidur nyenyak dan di dalam keadaan hibernasi (hibernasi adalah konotasi sains paling sesuai untuk binatang seperti beruang yang tidur nyenyak sehingga 6 bulan sewaktu musim sejuk/salji tiba).


Dan sewaktu artikel ini sedang dikarang, GWM menerima panggilan dari Bro Ex PKR mengatakan sudah ada dikalangan parti komponen BN yang akan beralih arah dan memberi sokongan kepada Zaid Ibrahim. (Bro ... kita minum di kedai mamak tempat biasa lepas ni! Gua call lu nanti ... ada maklumat lagi ye! No Problem!).

Dan GWM tetap mempunyai anggapan di kala ini, UMNO Wangsa Maju masih lagi tidur diselimuti mimpi mimpi indah. Over Confident ke! Atau masih lagi mahu ketawa!

Jangan kata GWM tidak memberi pandangan dan amaran lagi! …

sumber rujukan dan berita bergambar :

http://mediawangsamaju.blogspot.com/2010/08/zaid-ibrahim-cuba-nasib-di-wangsa-maju.html

http://minaq-jinggo.fotopages.com/


1 comments:

Anonymous said...

Di dalam syarikat Telekom Malaysia nie ada 2 orang yang cukup terkenal dengan PRO-AL-JUBURI, mereka adalah

1. Syed Ibrahim Syed Noh (AGM TM merangkap Pengerusi GMI dan MAFREL)
2. Mohd Jafar Majid ( PRESIDEN NUTE & ahli umno keramat) - tapi hantu UMNO dan pro Azmin Ali & the geng.

so mereka nie adalah talam dua muka didalam syarikat (pro kerajaan) tapi diluar, hentam kerajaan dan penyokong kuat kalau ANWAR jadi PM.

Jafar Majid nie, menggunakan kuasanya untuk "tap" apa saja maklumat yang berkaitan dengan semua orang (maklumat sulit kerajaan) & jual pada Team PKR, paling bangsat lagi, adalah dia nie pengikut setia MP BATU....SEKARANG NIE SIBUK MEMBANTU DALAM PEMILIHAN BAHAGIAN PKR N LATEST NEWS Jaafar Majid nie JOIN PKR!!!


HANCURKAN MEREKA INI!!!!

Powered by Blogger.