Sep 7, 2010

Nik Aziz Pertahankan Kafir Berpolitik Dalam Rumah Allah

Nik Aziz Pertahan Kenyataannya Bukan Islam Boleh Masuk Masjid
KOTA BARU: Mursyidul Am PAS Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata pihak yang mempersoalkan kenyataannya yang orang bukan Islam boleh masuk ke dalam masjid, sebagai mahu mempolitikkan isu berkenaan.

"Kenapa isu membenarkan bukan Islam masuk rumah ibadah agama Islam diperbesarkan-besarkan, sedangkan orang bukan Islam yang membina dan membuat mimbar masjid tidak dipersoalkan" katanya.

Menteri Besar berkata di Kelantan, orang bukan Islam turut memberi sumbangan peralatan termasuk besi dan simen bagi pembinaan Masjid Bara'ah di Pasar Siti Khadijah di sini.

"Ini menunjukkan rakyat Kelantan faham, termasuk bukan Islam faham mengenai Islam," katanya kepada pemberita selepas menyampaikan bantuan pakaian sempena Aidilfitri sumbangan Pusat Pakaian Hari-Hari kepada golongan miskin di Kubang Kerian, di sini sini hari ini.

Dalam kenyataan sebelum ini, Nik Abdul Aziz mempertahankan tindakan Anggota Parlimen Serdang, Teo Nie Ching, menyampaikan sumbangan di surau Al-Huda, Kajang Sentral, Selangor baru-baru ini, yang menimbulkan kontroversi di kalangan umat Islam.

Mengenai kenyataan Anggota Parlimen Pasir Mas Datuk Ibrahim Ali yang meminta beliau membuktikan kebenaran dakwaannya dengan nas dan ayat al-Quran, Nik Abdul Aziz dengan nada sinis berkata: "I know you (saya kenal awak)".

6 comments:

Anonymous said...

kepada seluruh umat ISLAM hati-hati lah tuan puan akan kenyataan nik azizi ini. dia telah mengelirukan ramai orang kerana kepentingan politik...lantik lah orang lain supaya menjadi mursyidil am Parti Ajaran Sesat....hati-hatilah.. lagi satu depa kata dato asri x de tauliah..yang kafir-kafir ni nik azizi dah bagi tauliah ke belum??? tolong semak sat dengan Jais ke Mias ke apa ke..Mufti pun x de tauliah..hehehehe..ini lah PAS..

Anonymous said...

tak heran.dikelantan aqidah orang pas dah hancur...angkara parti ahli setan.

Anonymous said...

orang tua bodoh ni cakap die bkn buleh pakai..mintak pendapat die same dgn mintak pendapat lelaki kurang siuman yg merempat tepi jln dan gile seks..diangkat menjadi ulamak oleh sekumpulan kera dan beruk yg dipakaikan jubah & kopiah..

Anonymous said...

jgn ambil hati dgn kate2 n.ajis yg dh tua dan semakin nyanyuk dan bongok..hari2 tgk dvd lucah ngan cucu..tk lame lg n.ajis & isteri akan sapu tahi sendiri ke muke masing2..

hangkedee said...

Yang kau orang pun macam pok nik juga.sikit @ alih nak minta pendapat dia.Apalagi keluar yang bukan bukan dari lidah yang tak bertulang.Cuba perhati betul betul pakai OTAK ada ke parti lambang Bulat putih Kosong.macam tin kosong la beb!!!!!!!
kenapa tuhan tidak turun hidayah pakai simbol lain.Lu fikir la. wa tara suka itu makan babi maaaa.

Unknown said...

KEHKEH DIA DH NYANYUK LA BROO. DH LAME LUPE MINUM SUSU ANLENE >|D

Powered by Blogger.